Interviu cu luptătoarea Diana Vlăsceanu, medaliată cu bronz la Campionatul European U23. “Nu pot descrie în cuvinte sentimentul pe care l-am trăit”

Publicitate

Ionuț Parghel
Diana Vlăsceanu (19 ani) este sportivul începutului de an în sportul dâmbovițean. Luptătoarea  legitimată la Clubul Sportiv Târgoviște a cucerit săptămâna trecută medalia de bronz la Campionatul European Under 23, desfășurat în Serbia, la Novi Sad.

Sportiva originară din Jegălia (Călărași) a urcat pe ultima treaptă a podiumului în cadrul concursului dedicat categoriei 76 de kilograme. Sportiva antrenată de Cornel Cornea a învins-o în lupta pentru bronz pe ucraineanca Romana Vovchak, cu scorul de 12-9. Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, Diana a vorbit pe larg ce înseamnă bronzul obținut în Serbia și cât de important e să reprezinți România la astfel de concursuri. Pentru luptătoarea de la CS Târgoviște și sportiva anului 2018 în Dâmbovița, Campionatul European de la Novi Sad a fost prima competiție de seniori la care a luat parte.

Rep.: Diana, în primul rând felicitări pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul European U23! Cum se poate descrie sentimentul de a câștiga o medalie la o astfel de competiție?

Mulțumesc frumos! Nu pot descrie în cuvinte sentimentul pe care l-am trăit. Un sentiment de bucurie maximă!

Rep.: Cum a fost concursul din Serbia?

Un concurs foarte puternic, dar pe care l-am depășit cu brio.

Rep.: Înainte de concurs credeai că poți urca pe podium la prima ta participare la un Campionat European dedicat seniorilor?

Sincer, nu. Dar, acest aspect nu m-a făcut să nu-mi pierd încredea în mine. Cred că acest lucru m-a motivat și mai mult pentru a da totul în timpul concursului.

Rep: Ce înseamnă pentru tine să reprezinți România la marile competiții internaționale?

Mândrie! Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Nu oricine poate reprezenta România la marile competiții internaționale. Iar cei care fac acest lucru merită tot respectul, deoarece nimic nu se obține ușor.

Rep.: Ai avut emoții în meciul pentru bronz?

Emoțiile dispar în meci pentru mine. Este un pic mai greu înainte de meci. Pot spune că am fost încercată de ceva sentimente și emoții. De data aceasta emoțiile au fost constructive, iar rezultatul obținut unul pe măsură.

Rep.: Cât timp te-ai pregătit pentru acest Campionat European?

Aș putea spune că dintotdeauna. A fost un obiectiv vizat de foarte mult timp de mine. Pregătirea pentru acest European am început-o înainte cu o lună.

Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice din 2024

Rep.: În afară de această medalie, care ar fi un alt rezultat de care ești mândră?

Sunt mândră de fiecare rezultat obținut, deoarece am muncit pentru fiecare în parte. Dar, acesta este cel mai strălucit pentru mine până acum.

Rep.: Ce obiective ai pe termen mediu și lung?

Participarea la Jocurile Olimpice din 2024 este cel mai mare și important obiectiv pe care doresc să-l realizez. Însă, până acolo, nu vreau să mă opresc doar la medalia asta.

Rep.: De unde pasiunea pentru lupte?

Două săptămâni de antrenamente au fost de ajuns să-mi dau seama că pentru asta sunt făcută! De atunci nu am mai încercat alt sport.

Rep.: Mai și alte pasiuni în afară de lupte?

Cu siguranță. Îmi place să mă plimb, să citesc și să cânt, chiar dacă nu am voce. Toate aceste activități mă liniștesc.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!