Inexplicabil! Treceri de pietoni din şanţ în şanţ într-o comună din Dâmboviţa

Sursă foto: adevarul.ro
Publicitate

Ştefan Khalil
În comuna Odobeṣți, Dȃmboviṭa, Primăria a investit până la 1 milion de euro, din fonduri europene, pentru reabilitarea drumurilor din comună. Câteva dintre trecerile de pietoni au fost trasate anapoda de drumari.

De exemplu, în satul Crovu, trei dintre trecerile de pietoni încep dintr-un șanț și se termină într-un alt șanț. Mai mult, în aceste zone nu sunt case sau trotuare, iar pentru locuitori ar fi imposibil să traverseze regulamentar pe trecerile de pieton, din cauza modului în care au fost amplasate.

Potrivit adevarul.ro, primarul comunei din Odobeṣti spune că într-adevăr marcajele nu sunt trasate corect, dar susține că acestea pot fi ușor șterse. Lucrările au fost efectuate de  AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), iar reprezentanții administrației locale spun că acestea nu s-au finalizat. Primarul comunei mai susține că Poliția Rutieră și-a dat acordul pentru trasarea acestor treceri de pietoni.

“Am luat legătura cu proiectantul care are aprobarea inclusiv de la Poliţia Rutieră. Circulaţia se va face pe un acostament care se va construi acum şi care va avea o jumătate de metru, pe care se va putea circula. La orice strada se mai face o trecere de pietoni la jumătatea drumului şi la oraş şi la sate. În momentul în care cei de la AFIR vor verifica lucrarea şi ajung la concluzia că nu sunt în regulă acele treceri de pietoni ele vor fi şterse, pentru că sunt uşor de şters. Până la momentul acesta lucrarea este excelentă. Sunt trei treceri de pietoni vizate. Nici eu nu sunt de acord cu ele, dar asta e. Lucrarea nu este recepţionată pe drumul care are 8 kilometri”, a declarat primarul comunei Odobeşti, Alecu Niculae, pentru adevarul.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!