Închirierea unui apartament – avantajele și dezavantajele pe care le presupune și determinarea locului potrivit pentru tine

Publicitate
Distribuie

Atunci când închiriezi un loc care își va deveni cămin pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, trebuie să te gândești bine la nevoiele tale. În concordanță cu acestea, la avantajele și dezavantajele pe care le prezintă o locuință sau alta.

Decizia își aparține ție, desigur, motiv pentru care e bine să profiți și să te informezi cât mai bine cu putință. Prezentăm aici câteva avantaje pe care ți le rezervă un spațiu pe care îl potți închiria:

  1. Flexibilitate- în cazul unei instabilități financiare, un imobil în care locuiești cu chirie reprezintă o soluție rezonabilă. Dacă ești o persoană îngăduitoare, poți alege să te muți cu un coleg de cameră. Și mai bine ar fi, desigur, să găsești un proprietar ce solicită o chirie mai mică. De altfel, în funcție de schimările ce intervin în viața ta, iți poți schimba și domiciliul. De exemplu, dacă te muți cu locul de muncă în cealaltă parte a orașului, poți căuta un apartament nou, în apropiere.
  2. Îți poți închiria o locuință într-o zonă bună, cunoscută, care să prezinte diferite beneficii și în care nu ți-ai permite, în mod normal, să-ți cumperi un imobil al tău. Dacă găsești și un coleg de cameră, câștigul va fi și mai mare.
  3. Intimitatea este un surplus de care poți avea parte atunci când dispui de o locuință închiriată.
  4. Ești scutit de cheltuielile impuse imobilier, reparații și alte dotări și nici nu plătești bani statului. Proprietarul este cel responsabil de acestea.

Bineînțeles, există și dezavantaje:

  1. Lipsa stabilității – în cazul în care nu te înțelegi bine cu proprietarul ești nevoit să te muți într-o casă nouă după o perioadă de timp.
  2. Ești nevoit să accepți aproape în totalitate aspectul apartamentului, iar aici ne referim la faptul că nu poți face întotdeauna modificările pe care le ai în cap, întrucât locuința este deja mobilată și este puțin probabil ca proprietarul să îți permită să le rearanjezi. Desigur, poți să negociezi cu el și să scapi de unele piese de mobilier pe care nu le dorești, poți să zugrăvești, cu acordul său, pereții într-o culoare mai plăcută pentru tine sau îți poți pune amprenta personală pe locuință folosind tapet pe unii pereți, dar nu înainte de a cere permisiunea proprietarului.

Totuși, fii atent cu investițiile tale, deoarece nu știi cât de mult te vei bucura de ele. De ce să zugrăvești și să cumperi mobilier nou, când este posibil ca în câteva luni să-ți schimbi din nou domiciliul.

Un lucru pe care îl poți face fără aproape nicio reținere ar fi modificările temporale: să decorezi camerele cu fotografii și tablouri personale, să îți așezi propriile cărți în bibliotecă și să îți cumperi câteva plante de apartament.

  1. Banii cheltuiți pe chirie sunt “pierduți” – atunci când ești chiriaș poți să ai senzația că banii pe care îi plătești lunar proprietarului sunt pierduți și că, în schimb, ai putea să îi folosești pentru achitarea unei rate la bancă în speranța că peste 20-30 de ani de efort financiar vei “rămâne cu ceva”.
  2. Mulți proprieateri nu acceptă animale de companie, așadar nu ai putea avea acces la o astfel de posibilitate, decât dacă ai norocul să închiriezi de la un adevărat iubitor de animale. De altfel, ei îți pot impune un anumit număr, o anumită rasă, sau chiar un anumit tip de animal. Acest aspect trebuie precizat în contractul de închiriere.

După această analiză, sperăm că ai decis dacă închirierea unei locuințe este sau nu, în momentul de față, cea mai bună variantă pentru tine. Dacă da, trebuie să te gândești bine ce caracteristici trebuie să aibă aceasta pentru a se plia cât mai bine pe nevoile tale.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

În primul rând, zona este un factor important de luat în calcul. Poți determina care este cel mai bun cartier în care să te muți luând în considerare localizarea sediului firmei pentru care lucrezi, dar și timpul necesar pentru a ajunge la birou zi de zi și mijloacele de transport în comun pe care le vei avea la dispoziție. În cazul în care ești student, ar fi util să stai cât mai aproape de universitate sau întro zonă care dispune de mijloace de transport în comun care te vor ajuta să ajungi cât mai rapid de acasă la facultate. Dacă ai copii, nu uita să iei în considerare unitățile de învățământ disponibile în anumite zone ale orașului (grădinițe/școli/licee), dar și apropierea față de parcuri sau locuri de joacă.

Alege un apartament cu două camere în cazul în care petreci ore considerabile în casă sau ai musafiri des. Dar, dacă ești singur și mânânci la birou, nu are sens să plătești în plus o cameră. Familie numeroasă? Varianta cea mai comodă ar însemna o casă, poate cu grădină.

Ești dispus să cheltuiești o sumă de bani pentru a cumpăra obiecte de mobilier și aparatură electronică sau electrocasnică? Dacă nu vrei să faci o astfel de investiție ar trebui să optezi pentru un apartament mobilat și utilat complet.

Ești deranjat adesea de zgomotul produs de sursele exterioare? Trebuie să acorzi atenție traficului rutierdin zonă. Vezi cum este poziționat dormitorul. zonă. Dacă este pe partea blocului aflată la un bulevard foarte circulat este posibil să îți fie dificil să adormi noaptea.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.

Având aceste sfaturi la bord, eșto gata să-i dai startu la căutările de locuințe de închiriat, fie singur, fie cu sprijinul unui agent imobiliar.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Kortereste un motor de căutare a imobiliarelornoi, o alegereconfortabilă de găsire a complexelorrezidențialedinRomânia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!