Imaginea așteptată de toată lumea. Primele doze de vaccin anti COVID scoase pe bandă rulantă la o fabrică Pfizer din Belgia

Publicitate

Tabloidul britanic Daily Mail a publicat primele fotografii de la Pfizer, gigantul  farmaceutic din Belgia, cu vaccinul anti-COVID19 ieșind pe linia de producție.

Imaginea a făcut înconjurul lumii, vestea fiind așteptată de milioane de oameni.

Pfizer are vaccinul deja în faza de producție și a anunțat, însă compania a anunțat că ar putea cere aprobare pentru vaccinul său în noiembrie.

În paralel, compania AstraZeneca speră să distribuie propriul vaccin, cel dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, imediat după Crăciun, după cum anunță Times.

Potrivit economica.net, ”compania Pfizer a produs deja sute de mii de doze de vaccin anti-COVID la fabrica sa din Puurs, Belgia, care vor fi gata să fie distribuite către destinatari în momentul în care serul, aflat acum în ultima fază de testare, va primi aprobare. Gigantul farmaceutic speră să producă în total în jur de 100 de milioane de doze anul acesta și aproximativ 1,3 miliarde anul viitor”.

Directorul Pfizer din Marea Britanie, Ben Osborn, a declarat că momentul cu sticluțele ieșind pe linia de producție a fost minunat, adăugând că experții companiei din laboratoarele din Sandwich – Kent au descoperit și alte medicamente ce ar putea trata COVID-19 cu succes.

Vaccinul este deja în curs de stocare pentru ca, în cazul în care studiile clinice avansate vor fi un succes, iar autoritățile din domeniu vor aproba vaccinul, acesta va pleca spre toate colțurile lumii.

Fiecare persoană va avea nevoie de două doze din vaccinul Pfizer.

Compania Pfizer colaborează pe acest segment cu compania BioNTech din Germania. Studiul clinic are loc pe 44.000 de oameni.

Sursa foto: Mediafax.ro              

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!