Iata 3 trucuri la care NU te-ai gandit pentru a-ti maximiza profitul la pariurile sportive

Publicitate

Concepute ca o modalitate de recreere, pariurile sportive, reprezinta increderea si aprecierea pe care jucatorul o investeste in competitorul preferat. Fie ca vorbim de diverse jocuri sportive, curse de cai etc., pariorul isi pune la bataie flerul, intuitia si gandirea strategica pentru a-si alege miza cu cel mai mare pronostic de castig. Adrenalina, febra jocului, precum si mirajul castigurilor facile, a atras de-a lungul timpului, o reputatie mai putin buna a pariurilor, acestea fiind asociate cu dependenta, depresia si falimentul. Totul tine, insa, de echilibrul psihic si emotional al pariorului, de capacitatea sa de a gandi strategii, fiind in acelasi timp constient ca poate sa piarda oricand banii investiti.

In definitiv, pariul sportiv este o combinatie fascinanta de cunoastere si noroc, de strategie si hazard. Totusi, exista unele reguli dupa care te poti ghida inainte de a-ti incerca norocul. Fara a fi retete absolute, acestea sunt niste puncte de reper care te vor ajuta sa-ti maximizezi sansele de a castiga la pariul sportiv.

#1. Evita sa pariezi pe mai multe evenimente/meciuri

Din perspectiva matematica, probabilitatea de a castiga la pariurile sportive va scadea cu cat numarul de evenimente jucate pe bilet creste. Alege, asadar, sa-ti sustii echipa favorita, investind, pe rand intr-o singura miza. Iluzia castigului substantial, oferit de biletele multiple sau de tip sistem, elimina din start o strategie bine pusa la punct. In loc sa aiba in vedere potentialul real de validare al pronosticului, multi tind sa mizeze pe noroc si pe ideea ca din mai multe optiuni, una va fi sigur castigatoare.

#2. Evita extremele

Aceasta regula face referire la sumele pe care le investesti. Incearca sa fii chibzuit si rational cu banii pe care ii pui in joc, stabilindu-ti inca de la bun inceput un buget de la care sa nu te abati. De obicei, se aplica principiul sumele mici aduc castiguri mici iar sumele consistente pot sa genereze castiguri mari. Dar si pierderile pot fi pe masura. Evita, asadar, sa-ti joci banii pe care nu esti pregatit sa-i pierzi, si nu te agata de castig. Pariurile sunt un joc de sansa, noroc si strategie.

#3. Pastreaza o atitudine pozitiva

Chiar daca norocul nu este singurul factor implicat in castig, acesta are totusi o foarte mare parte de influenta. Asadar, nu-l alunga printr-o atitudine negativa. Ai incredere in flerul tau si in pronosticurile plasate, si apoi relaxeaza-te, fiind pregatit sa iti asumi rezultatul, oricare ar fi el. Ai rabdare si alege-ti mizele in cunostinta de cauza. Evita sa pariezi compulsiv pe sporturi de care nu ai habar sau echipe a caror performanta si evolutie nu o cunosti. Cu cat mai mult te atasezi de ideea castigului, cu atat vei gandi mai neclar si vei face actiuni nechibzuite. Savureaza jocul in sine si lasa castigul sa vina precum un beneficiu colateral.

Aminteste-ti ca pariul sportiv nu inseamna numai si numai noroc, intuitie sau inspiratie din plin. In spatele acestei practici sta foarte multa cunoastere si strategie. Inainte de a plasa pariul, documenteaza-te temeinic in legatura cu istoricul echipei sau al sportivului preferat, evoluitia si clasamentul in diverse competitii, si nu in ultimul rand analizaeaza valoarea cotelor, si alege una rezonabila si realista.

 

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com/download/confirm/1094258672?size=medium_jpg

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!