”Hai să ne strângem un milion!”, mesajul ”Let`s Do It!” România pentru 15 septembrie, cea mai importantă zi pentru planetă

Publicitate

Proiect deosebit de ambițios, ce se dorește a fi îmbrățișat de un milion de români, la inițiativa „Let`s Do It!” România. Pe 15 septembrie 2018 se va face curățenie pe toată Planeta, într-o singură zi! 150 de țări din întreaga lume se vor uni în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu, în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

România va organiza pe 15 septembrie o Zi de Curățenie Națională, pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010.

Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1400000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18000 de tone de deșeuri.

Toți cei care doresc să participe la curățarea planetei pot deveni voluntari „Let`s Do It!” prin înscrierea la următorul link https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/?next=/

Partenerii instituționali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației Naționale. Parteneri nonguvernamentali: AIESEC, ANOSR, CNE, CTR, Cercetașii României, Federația VOLUM, Grup PONT, JCI, UOSMR, FDSC.

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!