GSIP Moreni a calificat două echipe la turneele finale ale Campionatelor Naționale de handbal pentru juniori. “Este o performanță remarcabilă pentru orașul nostru”

Publicitate

Ionuț Parghel
Moreniul ține steagul sus în acest sezon la handbal. Orașul de pe malul Cricovului a reușit în actuala stagiune să fie reprezentat de două echipe – la nivel de juniori, la turneele finale ale Campionatelor Naționale pentru speranțe.

Echipa de fete de la GSIP a reușit prima calificarea în faza finală a Campionatului Național pentru junioare I, iar echipa de băieți s-a calificat la turneul final dedicat juniorilor II. Fetele au mers în ultima fază a întrecerii de pe locul 2 din Grupa B a competiției, după ce au acumulat un total de 12 puncte, înregistrând șase victorii și două înfrângeri. La acest nivel, junioarele morenare au terminat în spatele lui CT Media București (16 p), dar și în fața celor de la LPS I. Balas Soter Buzău (8 p), ocupanta locului 3. Echipa de fete din Moreni va juca la turneul final, ce va fi găzduit de Cisnădie, în perioada 1-5 mai. Lotul antrenat de Constantin Toma și Robert Harabagiu este alcătuit din următoarele jucătoare: Raluca Lujerdean, Andreea Cătănescu – portari, Alexandra Agapie, Gabriela Radu, Maria Aron, Mădălina Gavriliuc, Ștefania Ilinca, Ștefania Harnagea, Liana Popa, Alexandra Băcanu, Elena Niță, Ioana Constantin, Irina Preda, Teodora Petre și Alexandra Negraru – jucătoare de câmp. Obiectivul echipei a fost participarea în competiție și formarea unui lot competitiv. “Calificarea cu două echipe la turneele finale reprezintă o mare performanță pentru noi. Am avut parte de un sezon foarte bun. Echipa noastră de fete se află la început de drum. Ne-am dorit de la bun început doar să participăm în competiție și să formăm un lot bun de jucătoare. Calificarea la turneul final a reprezentat un bonus pentru noi. Avem parte de un sezon de vis. Este remarcabil ce au putut făcut aceste fete. La turneul final nu ne gândim la prea multe, dar vizăm să facem o figură frumoasă pentru a termina cu fruntea sus sezonul”, ne-a declarat principalul Constantin Toma.

GSIP Moreni, pe primul loc în Grupa a 2-a la juniori II

Echipa de băieți de la GSIP Moreni nu s-a lăsat nici ea mai prejos și a reușit calificarea la turneul final pentru juniori II cu o etapă înainte de finalul fazei secunde a campionatului. În Grupa a 2-a  a competiției, morenarii se află pe primul loc cu 24 de puncte și nu mai pot pierde acestă poziție după ce se va încheia și ultima etapă din această fază. În penultima etapă a întrecerii morenarii au trecut de LPS Brăila cu 23-22, iar ultima rundă vor, în deplasare, peste CS Axiopolis Cernavodă. Disputa cu dobrogenii va reprezenta și un ultim antrenament înainte de participarea la turneul final. “Calificarea la turneul final reprezintă o realizare importantă pentru noi. Ne-am dorit calificarea în ultima fază a Campionatului Național. Pentru performanța din acest sezon am muncit mult”, ne-a precizat Daniel Sârbu, antrenorul principal al echipei de băieți. Lotul formației de juniori II este alcătuit din Daniel Ioniță, Roland Manta, Radu Ioniță, Iosif Adam – portari, Radu Munteanu, Leonard Coman, Alexandru Dumitru, Iulian Nițulescu, Ștefan Crăciun, Ciprian Mihai, Alberto Baciu, Mario Ilinca, Ionuț Dobrescu, Bogdan Rochian, Andrei Feraru, Eduard Munteanu, Alin Popescu și Andrei Dumitru – jucători de câmp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!