Gloria Cornești, pedepsită de Comisia de Disciplină și Etică a FRF!

Publicitate

Ionuț Parghel
Necunoscutele în privința duelului dintre Gloria Cornești – Universitatea Craiova din cadrul barajului de promovare pentru Liga a 3-a au luat sfârșit. După ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică din Cadrul FRF, confruntarea oficială dintre cele două echipe nu va mai avea loc.

După ce s-a analizat pe larg dosarul corneștenilor, CDE a luat această măsură pentru că formația dâmbovițeană nu deține Certificat de Identitate Sportivă. În condițiile existente, lipsa CIS-ului duce Gloria Cornești să rămână cu buza umflată în ceea ce privește barajul de promovare pentru Liga a 3-a. Astfel, Universitatea Craiova va promova în eșalonul terț fără a mai juca, iar județul Dâmbovița se face de tot râsul că nu poate trimite echipă la acest baraj. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a aplicat la sânge regulamentul, iar pe lista de sancțiuni, în dreptul Gloriei apar următoarele precizări:

  1. Admite sesizarea formulată de FRF, prin Secretar General împotriva pârâtei AS Gloria 2015 Cornești;
  2. În conformitate cu prevederile art. 3 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, Campionatul ediției 2018-2019 coroborat cu art. 38.3 din ROAF AS Gloria 2015 Cornești nu îndeplinește condițiile de participare în competiția Jocurilor de baraj organizată de FRF și, pe cale de consecință, nu are drept de participare la jocul de baraj.

Pe lângă Gloria Cornești, alte echipe care nu pot participa la baraj din cauza lipsei CIS-ului mai sunt Energia Negrești Oaș (Satu Mare), Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) și Victoria Lețcani (Iași). În schimb, chiar dacă se află în ilegalitate, Avântul Albești (Botoșani), AS SR Brașov, ACS MSE Târgu Mureș, Voința Lupașc (Caraș Severin), Petrolul Bustuchin (Gorj), AFC Singureni (Giurgiu), Pescărușul Sarichioi Junior (Tulcea), Universitatea Dunărea de Jos (Galați) și Academica Rapid București. Cum nu va putea participa la baraj, sâmbătă, de la ora 18.00,  Gloria Cornești va susține un amical împotriva Universității Craiova, ce va avea loc pe terenul “juveților”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!