Gloria Corneşti, coşmarul lui Bălaşa. Pucioasa e out din Cupă

Publicitate

Ionuț Parghel
Gloria Cornești s-a calificat în turul doi al Cupei României după ce-a învins pe FC Pucioasa, cu 2-1, în runda inaugurală a întrecerii. Pe teren propriu, corneștenii s-au dovedit din nou un zid imposibil de trecut de echipa antrenată de Cristi Bălașa.

La fel ca în ultimele trei dueluri directe dintre Nelu Radu și Cristi Bălașa, primul s-a dovedit încă o dată câștigător. Chiar dacă țelurile sunt înalte în dealul “Patrana”, în meciul cu Gloria noua echipă a Pucioasei nu a arătat că poate reprezenta o divizionara C care se poate lupta pentru promovarea în Liga a 2-a în noua stagiune. Până la startul campionatului conducerea tehnică mai are multe lucruri de pus la punct pentru ca Pucioasa să devină acea echipă la care visează conducătorii clubului.

Greșeli multe în defensiva Pucioasei

Împotriva Gloriei, Marina et comp. au început cu frâna de mână trasă, iar campioana Dâmboviței a speculat din plin acest lucru. La prima eroare a defensivei adverse, Corneștiul a deschis scorul prin Mândru, care a șutat imparabil în stanga lui Curiman, sub transversală (5). La jumătatea primului act, Enescu a avut șansa de-a dubla avantajul Gloriei, dar rămas singur cu Curiman a șutat pe lângă. Replica Pucioasei în prima repriză a fost una firavă. Doar Lețu (27) și Iamandache (43) au dat ceva emoții lui Grecu. Pucioasa a fost ceva mai activă în repriza a doua, dar finalul întâlnirii a aparținut tot corneștenilor. Fructificând într-o măsură căderea fizică a gazdelor, Pucioasa a restabilit egalitatea prin nou-intratul Codroiu (64), care a marcat din fața porții lui Grecu, la capătul unui assist marca Călinescu. Înainte de restabilirea echilibrului pe tabelă, trupa lui Bălașa a scăpat ca prin urechile acului. Într-un interval scurt de timp Marian Matei a scăpat cu poarta goală, din lateral, dar a șutat paralel cu buturile lui Curiman (60), iar un minut mai târziu, “bomba” lui F. Niculae a trecut milimetric față de ținta căutată.

Intrarea lui Șerban pe teren, o mutare câștigătoare

Pe final de joc, când spectatorii prezenți la stadion așteptau prelungirile jocului, Gloria Cornești a dat lovitura prin nou-intratul Șerban, care a înscris din fața porții (85). Așadar, schimbarea lui Mândru cu Șerban s-a dovedit a fi una câștigătoare pentru formația lui Nelu Radu. Pe de altă parte, brigada de arbitrii prahoveană s-a dovedit a fi una slabă, în care centralul și asistentul doi au greșit în mai multe momente ale întâlnirii. Dacă centralul Dicu nu a acordat cel puțin o lovitură de la 11 metri pentru Pucioasa și nu a reacționat în nici un fel la injuriile lui Nelu Radu în actul secund, tușierul Enache s-a făcut și el de râs în mai multe rânduri. Înainte de reușita câștigătoare a Gloriei, Pucioasa ar fi trebuit să bată un out, dar “fluierașul” din Ploiești a oferit mingea corneștenilor, fază din care s-a iscat reușita Corneștiului. Foarte probabil, în faza secundă a Cupei României (15 august), Gloria Cornești va înfrunta pe Flacăra Moreni, formație pe care a întâlnit-o si sezonul precedent în același tur.

Gloria Cornești – FC Pucioasa 2-1 (1-0)
Marcatori: Mândru (5), Șerban (85)/ Codroiu (64).
Cornești: Grecu – Costache, Gae. F. Niculae, Dragnea – I. Constantin (90+1 Cârstea) – Enescu, C. Calofir, Mândru (74 Șerban) – Ghiță (46 N. Radu), M. Matei. Antrenor: Nelu Radu.
Pucioasa: Curiman – Grigorescu, Marina, Blas, Diță – T. Calofir – Iamandache (57 Maican), Nedelea – Călinescu, Lețu (80 Leotescu), Niculăescu (63 Codroiu). Antrenor: Cristi Bălașa.
Stadion: “Gloria” (Cornești). Spectatori: 100.
Au arbitrat: Mădălin Dicu (Bucov – PH), Ștefan Dumitrache (Palanca – PH), Gabriel Enache (Ploiești).
Cartonașe galbene: Maican (77), Codroiu (90), Diță (90).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!