Gabriel Paraschiv prefațează derby-ul de pe “Patrana”. “Va fi un meci greu pe care doresc să-l câștigăm”

Publicitate

Ionuț Parghel
Sâmbătă, de la ora 14.00, pe “Patrana” va avea loc duelul orgoliilor dâmbovițene dintre FC Pucioasa – Flacăra Moreni, joc ce va conta pentru etapa a 12-a a Ligii a 3-a.  Într-un interviu acordat publicației noastre, Gabriel Paraschiv, antrenorul “lupilor” de pe malul Cricovului a prefațat disputa ca fiind una care se anunță de la bun început incendiară, dar în același timp și spectaculoasă.

Tehnicianul morenar a considerat că Pucioasa pornește favorită în acest joc, dar  în același timp, a atenționat că Flacăra va aborda această deplasare doar la victorie. Fostul internațional a mai lăsat de înțeles că echipa sa poate termina turul de campionat între locurile 6-8 ale seriei C3

Rep.: Gabi, Flacăra lasă senzația că și-a revenit în campionat…

Nici pe departe! Au fost doar două meciuri pe care le-am câștigat și nimic mai mult. Important a fost că am putut acumula ceva puncte. Pentru noi contează foarte mult următorul meci.

Rep.: Cum ai reușit să motivezi jucătorii în ultimele două meciuri după acea serie de înfrângeri?

Nu cred că ar fi foarte multe de spus despre ce a fost. În primul rând, am făcut un joc bun cu AFC Hermannstadt 2 și care la final a fost încununat de succes. În al doilea rând, a fost meciul de la Domnești pe care l-am câștigat, dar în această dispută mi-aș fi dorit să jucăm altfel. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar în acest joc eram favoriți la victorie. Una peste alta e clar că nu ne aflăm într-o situație prea bună.

„Trebuie să tratăm adversarul cu mare atenție

Rep.: Sâmbătă, urmează duelul cu FC Pucioasa, un adevărat derby al orgoliilor locale?

Un meci greu și pe care doresc să-l câștigăm. Este un meci în care nu trebuie să le spun prea multe jucătorilor. Va fi un joc în care ei își vor apăra orgoliul și mândria. Mi-aș dori să dea totul pe teren pentru a câștiga. Ținând seama de ultimele rezultate înregistrate, calculele hârtiei îi indică favoriți pe cei de la Pucioasa.

Rep:. Pregătești în vreun anume mod acest meci?

În nici un caz. Voi pregăti acest joc așa cum am făcut-o în toate de până acum. Pregătesc acest meci doar la victorie. Din păcate noi am reușit doar două victorii până acum. Pentru noi orice joc pe care îl mai avem de susținut în acest an este vital. Trebuie să câștigăm fiecare meci în parte pentru a acumula puncte în vederea unui retur cât mai bun, așa cum își dorește orice suporter morenar.

Rep.: Ce informații deții despre adversar?

Dețin aceleiași informații pe care le dețin și ei despre noi. Pucioasa este o echipă foarte bună, ambițioasă. Schimbându-și locul în care evoluează acum, cred că s-a creat o emulație mult mai puternică în jurul echipei decât exista la Aninoasa. Ultimele evoluții ale lor au fost foarte bune. Trebuie să tratăm adversarul cu mare atenție.

Rep.: Se poate spune că în duelul cu Pucioasa suporterii morenari pot reprezenta un atuu pentru voi?

Îmi doresc să avem parte de câți mai mulți suporteri morenari în acest duel. Indiferent de ce spune lumea, Flacăra reprezintă o echipă de tradiție în fotbalul dâmbovițean și cel românesc. Sper să le dăm motive de mândrie și de bucurie după acest joc. Sper ca ei să plece cu fruntea sus de la stadion. Dar, pentru a câștiga acest meci trebuie să fim mult mai mult decât  motivați.

“Sunt lucruri urâte care se spun despre mine în ultima perioadă

Rep.: Se poate spune că turul actualului campionat reprezintă cea mai dificilă perioadă a ta de când ai ajuns pe banca tehnică a Moreniului?

Da, doar din punct de vedere emoțional. Dar, ca și rezultate au mai fost lucruri de acest gen. Sunt lucruri urâte care se spun despre mine în ultima perioadă de anumiți oameni. Nu are rost să comentez ce spun ei și îmi văd în continuare de treabă. Muncesc foarte mult pentru a reuși să învăț băieții ce înseamnă fotbalul de performanță. Din acest punct de vedere sunt foarte liniștit și fac tot ce depinde de mine să-i învăț fotbal. Cu răbdare vom reuși și acest lucru.

Rep.: Crezi că până la finalul turului de campionat Flacăra poate depăși zona minată a clasamentului?

Dacă noi ne vom câștiga toate meciurile rămase cu siguranță vom avea parte de un final de tur liniștit. Foarte important e meciul de sâmbătă și după vom vedea unde ne aflăm. Dacă reușim să scoatem maximum din fiecare meci cu siguranță lucrurile vor sta bine pentru noi. Ne aflăm într-o serie foarte echilibrată în care micile detalii au făcut diferența în fiecare meci. Nu pot să spun că în această serie există o echipă care să impresioneze de la început până la sfârșit. Toate rezultatele au fost pur și simplu conjuncturale.

Rep.: Flacăra va fi întărită în iarnă?

Îmi doresc să vină la echipă cât mai mulți morenari, dar și să rămână același lot. Spun să rămână același lot și dacă își doresc jucătorii, pentru că fie iarna sau vara, la noi, sunt fotbaliști care renunță la activitatea sportivă și la Liga a 3-a, pentru merge mai sus sau pentru a merge la un nivel inferior. Așa s-a văzut în ultimii ani. Ne așteptăm la astfel de lucruri. Eu am mare încredere în băieți că dacă sunt capacitați 100% pot  îndeplini obiectivul stabilit, adică o clasre între locurile 6-8.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!