Gabriel Boriga, prezent la tragerea la sorți a grupelor FIBA Europe Cup

Publicitate

Ionuț Parghel
Gabriel Boriga, noul manager al echipei de baschet masculin Steaua Eximbank București, a fost prezent în această săptămână la Munchen, la tragerea la sorți a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2018-2019.

Echipa pe care o manageriază fostul primar al orașului Târgoviște va evolua în grupa E, alături de alte trei formații: Bakken Bears (Danemarca – dacă nu se califică în grupele BCL), învinsa din partida care opune echipele Pristina – Groningen și învingătoarea meciului din meciul care opune pe Keravnos cu învingătoarea din jocul Cherkaski Mavpy – Kongsberg. La prima vedere, grupa din care face parte Steaua este una dintre cele mai grele, atâta timp cât sezonul precedent Bakken și Groningen au jucat în semifinalele FIBA Europe Cup. “Este o grupă a morții. Va fi cea mai dificilă grupă, ținând seama că stagiunea trecută Bakken și Groningen s-au oprit în semifinale. Sper să facem o figură frumoasă și să depășim faza grupelor”, ne-a declarat Gabriel Boriga. Interesant va fi că Steaua ar putea să joace unul dintre meciurile de acasă din cadrul grupei E în Sala Sporturilor din Târgoviște. Sezonul precedent echipa bucureșteană s-a oprit în turul 2 al FIBA Europe Cup, fiind eliminată de Egis Kormend (Ungaria), iar returul întâlnirii l-a jucat la Târgoviște. Principalele obiective ale vicecampioanei României în noul sezon vor fi calificarea în finala Campionatului Național și calificarea în Cupa României. Gabriel Boriga a devenit managerul Stelei la jumătatea lunii iulie, când l-a succedat pe Ionuț Georgescu.

O altă echipă care va reprezenta România în noua ediție a FIBA Europe Cup va fi CSM Oradea, formație care se află în grupa A.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!