Fotbaliștii și antrenorii Chindiei Târgoviște, afectați de criza provocată de pandemia de coronavirus. Contractele acestora se vor diminua pe durata stării de urgență

Publicitate

Ionuț Parghel

Jucătorii și antrenorii Chindiei Târgoviște vor resimți din plin criza provocată de pandemia de coronavirus.

Aceștia au fost notificați de conducătorii clubului cu diminuarea contractelor. În acest sens, potrivit gsp.ro, s-au laut și primele măsuri: președintele clubului, Marcel Ghergu, a trimis câteo scrisoare prin care le pune în vedere tuturor că, pe durata stării de urgență, vor primi “un anumit procent din contraprestația activității sportive prevăzute în contractul clubului”.

„Am trimis notificarea pentru a se conforma condițiilor impuse de autorități în situația stării de urgență.

Dacă nu se va mai juca, ceea ce e foarte probabil, nu e de vină nici clubul, nu e nici culpa fotbaliștilor, deci fiecare vom vedea ce are de făcut. Ne vom așeza la masă să negociem pentru a clarifica situația și a lor, și a clubului.

Nu am anunțat încă nicio sumă în notificare pentru că nu știe nimeni cât va dura starea de urgență. Lucrurile sunt destul de complicate.

E mai mult o măsură preventivă, prin care cred că sunt ocrotite juridic ambele părți. În situația în care sezonul nu se va mai relua, va trebui să luăm anumite decizii care știu că nu pot mulțumi.

Dacă vom ajunge la situații de rediscutare a contractelor prin prisma forței majore, ni se putea spune inclusiv «Domne’, dar nu ne-ai făcut nici notificare!».

Nu știe nimeni dacă starea de urgență și, automat, suspendarea contractelor va ține doar 30 de zile sau se va prelungi. Dacă lucrurile se întind, va trebui să găsim împreună o cale legală de a ajunge la un compromis. Vedem și ce decizii se vor lua din partea FRF și LPF. Poate va exista un pachet unitar pentru toate cluburile. E greu de anticipat

Am deja în cap niște variante, de exemplu contractul să rămână la 70-75% din valoarea lui. Asta e numai o potențială soluție. Trebuie să hotărâm ce se întâmplă și cu cei care-și termină angajamentele pe 30 iunie.

Eu aș vrea să reîncepem mâine activitatea, sunt convins că și jucătorii gândesc la fel, dar, din păcate, nu depinde de noi. Am respectat și respectăm pe toată lumea, dar nu vreau să ajungem în impas cu Chindia.Săptămâna asta plătim salariile și pentru luna februarie, cu o mică întârziere, deci vom fi practic la zi cu tot.

Suntem responsabili și corecți. Dar când vom ajunge la plata pentru luna martie, adică pe 15 aprilie, vedem atunci cum stau lucrurile. Se achită normal banii pentru bucata până în 16 martie, când s-a declanșat starea de urgență, iar mai departe vom intra pe altă categorie. Dacă nu se prelungește pauza, probabil se va trece cu vederea această perioadă. Dar dacă ține cinci-șase luni această poveste?!”, a precizat Marcel Ghergu, pentru gsp.ro.

Sursă foto: AFC Chindia Târgoviște/ Marius Tudor

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!