Forţele de ordine vor desfășura permanent verificări privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară. În Dâmboviţa, peste 200 de controale în 24 de ore

Publicitate

În contextul menținerii unui număr ridicat de cazuri noi de COVID19, dar și al deceselor, forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

În Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost organizate 22 de acțiuni punctuale la care au participat 439 de polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi.

Astfel, au fost verificate 224 de obiective/locații și au fost legitimate 1000 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 237 de autovehicule, dintre care 96 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei, dintre care 30 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte fiind aplicate pentru abateri de altă natură.

În ţară, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 268.370 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!