Fonduri alocate pentru elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren. Cât va primi Dâmbovița

Publicitate

Aproape 750 mii lei pentru elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren!

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a semnat Ordinul pentru aprobarea Programului anual privind defalcarea pe trimestre şi consilii judeţene a sumelor alocate pe anul 2020 pentru elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

Suma de de 742.840 lei, alocată pentru finanţarea programului este distribuită astfel: Brăila – 144.540 lei; Dâmboviţa – 120.000 lei; Gorj – 83.300 lei; Mehedinţi – 75.000 lei; Suceava – 50.000 lei; Teleorman – 270.000 lei.

Pentru anul 2020, în vederea fundamentării alocării fondurilor de la bugetul de stat, MLPDA a solicitat tuturor Consiliilor Judeţene să transmită adrese de solicitare de finanţare privind elaborarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren. În urma acestui demers, au fost primite solicitări de la şase Consilii Judeţene, menţionate mai sus.

Pentru finanţarea programului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 5/2020 de aprobare a bugetului de stat pe anul 2020, MLPDA a prevăzut la capitolul 70.01 – “Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”, suma de 3.000.000 lei.

Vă reamintim că, în ultimii ani, alunecările de teren au afectat zeci de localități din Dâmbovița, 2018 fiind unul dintre anii cu cele mai multe pagube.

Hărțile de risc sunt necesare pentru identificarea, localizarea și delimitarea zonelor expuse la cutremure și alunecări de teren și pentru elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, în vederea instituirii măsurilor specifice privind atenuarea riscurilor, realizarea construcțiilor și utilizarea terenurilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!