Finanțare europeană la Târgoviște. Un nou parc cu peste 7.000.000 lei

Publicitate

La Primăria Târgoviște, în prezența domnului Liviu Mușat, director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și a lui Alexandru Oprea, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a fost semnat contractul de finanțare pe fonduri europene având caă obiect „Amenajare Parc Public de Agrement și Loisir UM Gară”.

Astfel, în cadrul uriașului proiect derulat în zona Gării Târgoviște Sud, va fi amenajat un parc pe o suprafață de 16.481 mp, ce va fi situat în vecinătatea noului mall.

Parcul de agrement va cuprinde, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp de spațiu verde, construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

”Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va există și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursa de finanțare a lucrărilor amintite este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările vor debuta în cel mult 2 săptămâni.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!