Fetiță de 8 ani, executată silit pentru o spitalizare de 3 zile

Publicitate

Caz incredibil în România, petrecut la Buzău! O fetiţă de doar 8 ani a primit înștiințarea că va fi executată silit de Spitalul Judeţean Buzău pentru cheltuieli de spitalizare. Suma se ridică la valoarea de 500 de lei, iar fetița a fost internată pe când avea 3 ani, în urmă cu cinci ani.

În anul 2013, copilul a fost accidentată chiar de tatăl ei și a avut nevoie de trei zile de spitalizare și de îngrijiri medicale.

Acum, un executor judecătoresc a înştiinţat-o pe fetiţă să comunice numărul dosarului penal deschis după accidentul în care a fost rănită, pentru ca spitalul să poată recupera suma de 500 de lei. Spitalul Județean din Buzău a transmis că nu face altceva decât să respecte legea sănătății, cu toate că dreptul copiilor la asitență medicală gratuită este consfințit de Constituție.

Acum rămâne de văzut ce se v-a întâmpla, pentru că poliţiştii care au cercetat accidentul au decis neînceperea urmăririi penale. În aceste condiții, spitalul nu mai are cum să recupereze suma cheltuită pentru îngrijirea copilei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!