Femeie infectată cu COVID-19, abandonată în curtea unui spital din municipiul Ploiești

Publicitate
Distribuie

Caz incredibil în județul Prahova! O femeie infectată cu coronavirus a fost ținută mai multe zile în spital fără tratament. Aceasta avea probleme grave la plămâni, dar medicii n-au ținut cont de acest lucru și au scos-o în fața spitalului, în temperaturi foarte ridicate.

Femeia în vârstă de 59 de ani din comuna prahoveană Lipănești, testată pozitiv pentru COVID-19 și diagnosticată cu pneumonie, a fost ținută trei zile într-un spital din Ploiești, fără tratament.

Rudele femeii susțin că aceasta a fost lăsată să aștepte pe banca din fața spitalului, la 35 de grade Celsius, pentru a fi transportată la secția de pneumologie, vineri.

Miercuri, 29 iulie, femeia a avut nevoie urgentă de asistenta medicală și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

“Au băgat-o la izolator și timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, în condițiile în care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astăzi au scos-o afară pe bancă, în fața spitalului, la 35 de grade, în stareagravă în care se afla. I-au dat o ciorbă acolo, în caserolă, în  condițiile în care ea nu de m mânncare are nevoie, ci de oxigen, că nu mai poate să respire. Stă și  așteaptă o ambulanță care să o ducă la secția de plămâni. De mai bine de o oră stă acolo, în căldura asta”, a declarat una dintre rudele femeii.

Nimeni din partea autorităților nu a contactat familia pentru a anunța starea de sănătate a femeii, a mai spus bărbatul.

Fiica femeii a explicat că singurul medicament pe care l-a primit cât timp a stat în izolator la Spitalul Județean din Ploiești a fost un algocalmin. Mai mult, se pare că femeia are lipit pe mână un bilet pe care este scris numele ei, pentru a fi identificată, în caz că starea ei de sănătate se va înrăutăți.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!