FC Pucioasa – Universitatea Craiova, un meci de infarct! Patru goluri, două eliminări şi o atmosferă incendiară

dig
Publicitate

Ionuț Parghel
FC Pucioasa a încheiat la egalitate meciul cu Universitatea Craiova 1984, scor 2-2, ce a contat pentru etapa a treia a returului de campionat. “Bombonarii”  s-au aflat foarte aproape de o victorie cu “leii” din Bănie, dar au scăpat-o printre degete în ultimele secvențe ale întâlnirii. Prestația modestă arătată de arbitrul Claudiu Ștef în actul secund și erorile neforțate ale “bombonarilor” au dus Pucioasa să rateze la mustață primul succes oficial din acest an.

Sub comanda noului antrenor, Cosmin Lunescu, Pucioasa a început perfect jocul,  iar Tibi Calofir a deschis scorul dintr-un penalty (8), obținut de Iamandache, jucător ce a fost faultat în careu de Kovari. Formația dâmbovițeană prinde și mai mult tupeu după reușita căpitanului, iar peste alte șase minute a majorat scorul prin Marina, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 metri, dar și cu ajutorul zidului advers, care a deviat mingea în stânga portarului Chindriș.

Sub acoperișul celor două goluri marcate în debutul jocului, “bombonarii” nu au lăsat niciodată garda jos în prima repriză, iar cu puțin timp înainte de pauză s-au aflat aproape de o nouă reușită, dar șutul lui Lungeanu s-a scurs puțin peste transversală. De partea cealaltă, tot pe final de repriză, U. Craiova a ripostat prin Raicea și Bălan, dar șutul primului jucător a fost  respins de Agachi, iar al doilea nu a prins cadrul porții.

Craiova mai bună în repriza a doua, dar și două eliminări pentru Pucioasa

Revenirea pe teren a echipelor a adus o situație opusă pe teren. Pucioasa nu a mai reușit jocul bun din prima repriză, iar Craiova s-a poziționat în jumătatea de teren a gazdelor. Mai mult de atât, arbitrul de centru al meciului a împărțit cu mare ușurință cartonașe galbene echipei gazdă, fapt ce a dus să încheie disputa cu doi jucători mai puțin pe teren.

Beneficiind de o posesie mai bună a mingii, formația antrenată de Nicolo Napoli s-a apropiat  tot mai mult de buturile lui Agachi. Primul avertisment a fost capul lui Suciu (49), după care Dănănae a redus din handicap, printr-un șut din zona careului mic, dar și cu ajutorul barei  laterale. La puține momente după execuția lui Calofir pe lângă poartă, Marina a văzut cartonașul roșu, pentru primirea celui de-al doilea galben, fapt ce dus la ruperea echilibrului de pe teren.

După un joc la baionetă, finalul partidei s-a aprins mai mult ca niciodată. Pucioasa a ratat majorarea scorului prin Iamandache, iar Craiova a reușit egalarea prin Bălan, dintr-o lovitură de la 11 metri, obținută de Răducanu, la un contact în careu cu portarul Agachi, care în aceeași fază a văzut și cartonaș roșu, pentru acumularea a două galbene. După acest joc a rămas frustrarea că Pucioasa  nu a putut oferi o victorie celor peste 2 000 de spectatori prezenți la stadion, care au creat o atmosferă de zile mari.

Pucioasa se deplasează etapa viitoare pe terenul celor de la CS U Craiova 2.

 

FC Pucioasa – U. Craiova   2-2 (2-0)

Marcatori: Calofir (8-pen), Marina (14)/ Dănănae (6), Bălan (90+4 – pen).

Pucioasa: Agachi – Călin, Marina, I. Constantin, Diță (90+2 Codroiu) – Dovleac (56 Grigorescu), Parghel (71 Blas), Lungeanu, Iamandache – Calofir, Lețu (90+3 Duță). Antrenor: Cosmin Lunescu.

Craiova: Chindriș – Kovari (46 Tănase), Dănănae, Suciu, Negru – Raicea (75 Avram), Takahashi, Keita, Răducanu – Bălan, Adarabioyo (46 Codoban). Antrenor: Nicolo Napoli.

Stadion: “Dumitru Popescu Tică”. Spectatori: 2200.

Au arbitrat: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – Gabriel Neagu (Călărași), Mihai Bălțatu (Buftea). Obserbatori FRF: Corneliu Fecioru (București) și Alexandru Gherghe (Făgăraș).

Cartonașe galbene: Marina (53, 70), Agachi (65, 90+3), Lețu (68)/ Kovari (7).

Cartonașe roșii: Marina (70), Agachi (90+3).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!