Expoziție la Muzeul Poliției Române din Târgoviște cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

Publicitate

Ionuț Parghel

Muzeul Poliției Române din Târgoviște, singurul de acest gen din țară, va fi gazda unei expoziții cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

În contextul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, cei interesați sunt invitați la Muzeul Poliției Române din Târgoviște, gazda unei expoziții intitulată “Omagiu Unirii”

Expoziția, organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, poate fi vizualizată la Muzeul Poliției Române din Târgoviște, în perioada 24-26 ianuarie a.c., în intervalul orar 08:00-16:000.

În fiecare an, pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, denumită și „Mica Unire”. „Mica Unire” a fost realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a reprezentat prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Singurul muzeu cu acest profil din țara noastră, Muzeul Poliției Române, se află în Târgoviște, oraș reședință domnească și capitală a Țării Românești – județul Dâmbovița. Amplasat pe Calea Domnească din localitate, în apropierea zidurilor cetății și a Turnului Chindiei, acesta adăpostește o bogată colecție de uniforme, arme și documente din istoria de peste un secol și jumătate a Poliției Române.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!