Elevii revin la școală. În plină epidemie de gripă, semestrul II începe cu un nou triaj epidemiologic

Publicitate

Din 11 februarie, elevii și preșcolarii se întorc la cursuri și la grădinițe pentru semestrul al doilea, cel mai greu din anul școlar întrucât se susțin cele mai importante examene. Dată fiind epidemia de gripă declarată chiar înainte de vacanța intersemestrială, cursurile vor începe cu un nou triaj epidemiologic, mai ales că în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat că datele Institutului Naţional de Sănătate Publică nu arată un trend descrescător în evoluţia gripei. De altfel, în țară, numărul deceselor cauzate de gripă ajunsese ieri, 10 februarie, la 99.

Structura anului școlar prevede că următoarea vacanță este de Paști, în perioada 20 aprilie – 5 mai. Calendarul simulărilor de BAC și Evaluare Națională, așteptat de elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a, încă nu a fost stabilit de Ministerul Educației. Anul trecut, simulările s-au desfășurat în luna martie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie, pentru că acești elevi au de susținut examenul de Bacalaureat și, respectiv, Evaluarea națională.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!