Elevi moldoveni, în tabără de vară în Dâmbovița

Publicitate
25 de elevi din raionul Ialoveni, Republica Moldova, sunt încântanți să cunoască zilele acestea tradițiile și identitatea dâmbovițene.
Aceștia se află în județul Dâmbovița, într-o tabără de vară, ce are loc în perioada 21-28 august. ”Proiectul este organizat în baza înțelegerii de cooperare a județului Dâmbovița cu raionul Ialoveni și urmărește să dezvolte dimensiunea cultural-educațională a relațiilor stabilite între cele două părți. Mă bucur că le-am putut fi alături și sper să se bucure de această activitate educațională frumoasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, care a avut și o întâlnire cu elevii, alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Alin Manole, și Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.
În valoare totală de 36.132 lei, proiectul este un element de sustenabilitate și aprofundare a bunelor relații de colaborare stabilite între cele două părți, încheiate prin Înțelegerea de cooperare a județului Dâmbovița cu raionul Ialoveni, din anul 2015.
Consiliul Județean Dâmbovița a sprijinit, la solicitarea conducerii raionului Ialoveni, organizarea, în Dâmbovița, la hotel Gâlma, a unei tabere de vară pentru elevii din Republica Moldova, suma totală alocată de către Consiliul Județean Dâmbovița, pentru acest scop, fiind de 29.729 lei. Finanțarea asigură atât serviciile de cazare și masă, precum și transportul, excursiile și accesul la diferite obiective turistice și la muzee.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!