Egiptean, reţinut la Târgoviște. A şantajat mai multe persoane cu publicarea de imagini indecente

Foto arhivă
Publicitate

Poliţiştii dâmbovițeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 32 de ani, de cetăţenie egipteană, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj.

Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii dâmboviţeni au stabilit că, în perioada mai 2016-iulie 2017, acesta ar fi ameninţat o persoană, din oraşul Băicoi, cu privire la faptul că va publica mai multe imagini indecente pe reţelele de socializare, dacă nu îi va plăti suma de 6.000 de dolari.

Totodată, în cursul lunii martie 2019, bănuitul ar fi ameninţat o altă persoană, de data asta din municipiul Târgovişte, cu publicarea unor imagini indecente pe reţelele de socializare, dacă nu va primi suma de 3.000 de euro.

În cauză, se continuă cercetările sub supravegherea şi coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă celor care petrec timp în mediul on-line să fie prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învață ori locul de muncă.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoaşteţi şi în realitate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!