Edu Leadership Gala: Dâmbovițeanca Irina Constantinescu, de la Școala Gimnazială “Matei Gr. Vlădeanu” din Cândești Vale, cel mai bun director școlar în anul 2019

Publicitate
Distribuie

Ionuț Parghel

Județul Dâmbovița a oferit în acest an cel mai bun director școlar în cadrul evenimentului Edu Leadership Gala, organizat de ONG-ul Asociația pentru Valori în Educație. La cea de-a treia ediție a evenimentului, câștigătoare a fost desemnată Irina Constantinescu, de la Școala Gimnazială “Matei Gr. Vlădeanu”, din localitatea Cândești Vale.

Dâmbovițeanca a reușit să transforme școala pe care o conduce în prima “Eco-școală” din județ cu ajutorul unui program prin care se face educație pentru mediul înconjurător. Elevii învață să mănânce responsabil, să le pese de ce e în jurul lor, să se gândească mai atent și să știe cum pot proteja mediul.

În calitate de director al Școlii Gimanziale “Matei Gr. Vlădeanu”, Irina Constantinescu a inițiat și pilotat proiecte tech inovative pentru elevii din unitatea de învățământ pe care o conduce. A sprijinit 176 de copii din mediul rural să își dezvolte comptențele secolului XXI prin diferite proiecte pe care le-a implementat cu succes de fiecare dată. Unul dintre proiecte a fost denumit “CândEști Pro IT”. În cadrul acestuia, copiii au învățat noțiuni de programare. Un alt proiect inițiat de Irina Constantinescu a fost “CândEști SMART”, unde elevii au fost încurajați să se implice în transformarea localității în care trăiesc.

“„Acest premiu mă onorează și înseamnă recunoașterea implicării mele și a colectivului profesoral pentru o școală de secolul XXI, care promovează colaborarea, starea de bine a elevilor și profesorilor, visible learning, educația pentru mediul înconjurător și tehnologie. Premiul este dedicat fiecărui elev din școala noastră, elev care îmi doresc să devina responsabil pentru ,,mâine” și pentru fericirea lui”, a precizat Irina Constantinescu, în cadrul evenimentului.

Claudia Aurora Zamfir din Pucioasa a primit premiul pentru directorul anului în inovație

Tot în cadrul acestei gale, un alt director de școală din Dâmbovița a fost premiat. Claudia Aurora Zamfir, de la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Pucioasa, a primit premiul pentru directorul anului în inovație, după ce a schimbat experiența de învățare pentru 600 de copii prin activități de educație nonformală inovatoare.

Alți directori de școli care au fost premiați în cadrul evenimentului Edu Leadership Gala, pe final de noiembrie, au mai fost Andra Mihaela Mihai (Școala Gimnazială Colonie – Râmnicu Vâlcea) – cel mai bun tânăr director al anului, Adrian Emanuel Silimon (Școala Gimnazială Nr. 4 – Turnu Măgurele) – directorul anului pentru egalitate de șanse și Mariana Ifrim (Școala Gimnazială “Nicu Enea” – Bacău) – directorul anului pentru antreprenoriat.

Pentru acest concurs s-au înscris directori de la școli și grădinițe din întreaga țară sau au fost recomandați. Câștigătorii au fost desemnați de comisii de specialitate, alcătuite din oameni de business și din educație, în baza unor criterii stricte pentru fiecare dintre cele patru categorii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!