După tragedia de la Gura Șuții, se cer insistent microbuze școlare în Dâmbovița

Publicitate

Deputatul de Dâmbovița, Cornel Ștefan, a adresat o interpelare ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Suciu, cerând suplimentarea numărului de microbuze şcolare pentru judeţul Dâmboviţa.

Cu gândul și la tragedia de la Gura Șuții, care a marcat întregul județ, mulți părinți fiind deosebit de îngrijorați de pericolele care îi pândesc pe copii, parlamentarul i-a adus în atenție ministrului că situația dotării unităților administrativ-teritoriale din Dâmbovița cu microbuze școlare nu este una fericită. ”Constatăm că, de la an la an, parcul auto destinat transportului elevilor de acasă către instituțiile de învățământ și invers este tot mai învechit. Mașinile nu mai fac față cerințelor actuale și nici nu mai corespund din punct de vedere tehnic derulării acestei activităţi în condiţii normale de siguranţă. În plus, numărul de școlari care au nevoie de transport a crescut, pe fondul închiderii unităţilor de învăţământ care nu mai îndeplineau condițiile legale de funcționare”, a subliniat deputatul social-democrat.

”Mai trebuie precizat și că părinții vor pentru copiii lor, pe bună dreptate, siguranță și confort în timpul transportului. Nu mai vorbim de faptul că spiritele s-au inflamat şi mai mult, pe fondul ultimelor evenimente tragice petrecute în România. Includem aici şi cazul din judeţul Dâmboviţa, de la Gura Şuţii, unde o elevă de 11 ani a fost răpită și omorâtă de un obsedat sexual în timp ce venea de la școală către casă pe jos. Cetățenii au devenit temători, nu mai doresc să își lase copiii la școală”, a mai precizat parlamentarul.

În aceste condiții, Cornel Ștefan a declarat că este nevoie mai mult ca oricând să fie asigurate condiții civilizate și sigure de transport pentru elevi. ”Nu este normal ca într-o țară europeană, copiii să mai fie nevoiți, în anul 2019, să parcurgă zilnic, pe jos, 4-5 kilometri sau mai mult, pentru a ajunge la școală, expunându-se în acest mod unor posibile pericole, aşa cum s-a întâmplat în cazul fetiţei de la Gura Şuţii”, a mai precizat parlamentarul.

În urmă cu două luni, și Prefectura Dâmboviţa a solicitat suplimentarea numărului de microbuze şcolare cu 98 de vehicule, însă până în acest moment, nu s-a primit niciun răspuns.

După cazurile Caracal și Gura Șuții, din ce în ce mai mulți părinți au ales să facă eforturi uriașe și schimbări în propriul program, pentru a fi alături de copii atunci când intră sau când ies de la școală.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!