După ce au ratat promovarea, au cumpărat echipa campioană

Publicitate
Distribuie

Situație încredibilă în liga secundă din Africa de Sud care bate orice scenariu de film. Formația AmaZulu Football Club din orașul Durban a ratat promovarea în prima ligă, terminând abia pe poziția a 5-a în clasament, la 15 puncte față de ocupanta primului loc, Thankda Royal Zulu FC și la 2, respectiv 3 puncte față de locurile 2 și 3 care asigurau un loc de promovare la baraj.

AmaZulu a retrogradat în liga a doua din Africa de Sud în urmă cu două sezoane după 9 ediții consecutive în elita fotbalului sud-african. După două campanii nereușite, oficialii echipei n-au mai suportat ideea că formația lor va fi nevoită să mai joace încă un sezon în divizia a doua așa că au cumpărat echipa campioană, Thanda Royal Zulu FC, i-au schimbat numele în AmaZulu Football Club și au mutat-o din orașul Richards Bay la Durban iar echipa din Durban, au mutat-o la Richards Bay și au redenumit-o cum altfel decât Thanda Royal Zulu FC.

Un caz similar s-a petrecut și în România cu câțiva ani în urmă când Damila Măciuca a devenit CSM Rm. Vâlcea și CSM Rm. Vâlcea și-a schimabat numele în Damila Măciuca.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!