Drum expres Ploiești-Găești. CNAIR speră să obțină finanțare europeană pentru a îmbunătăți conectivitatea la nivel regional

Publicitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a anunțat elaborarea și depunerea unui proiect privind construirea unui drum expres care să facă legătura între Ploiești și Găești. Acest proiect ar urma să fie realizat cu finanțare europeană – prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Valoarea totală a proiectului este de 30.222.531,48 lei, din care 75%, respectiv 19.149.167,90 lei, urmând să fie contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„În sfârşit un proiect cu adevărat important pentru dâmboviţeni incepe să prindă contur. Acest proiect va lega Târgoviştea de A1 si de A3 in maxim 30 de minute. Va consolida din punct de vedere logistic poziţia Municipiului Târgovişte pe harta economică a României şi va rezolva variantele de ocolire la Găeşti şi Târgovişte”, a declarat pentru adevarul.ro administratorul public al judeţului Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu.

Prin acest proiect se dorește dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, creșterea eficienței economice a rețelei de transport din România și aducerea de îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie între Găești și Ploiești, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional.

Un drum expres numit și drum rapid este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Aceste drumuri sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!