Două jucătoare de la CSM Târgoviște sunt în lotul olimpic al României de baschet 3X3, care se va pregăti la Izvorani. România e calificată la Jocurile Olimpice din 2021

Publicitate

Ionuț Parghel

Lotul feminin olimpic de baschet 3X3 al României va intra, de joi, într-un cantonament de pregătire la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregătire, aprobat de Consiliul Director al FRB și de Comisia Tehnică a COSR, pentru perioada 1 iunie – 29 iulie.

Din lotul “tricolor” fac parte și două jucătoare de la CSM Târgoviște: Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia. Ambele sportive se vor prezenta la Izvorani pe 4 iunie și urmează să se pregătească timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a membrilor staff-ului tehnic.

Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România au fost convocate: Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Gabriela Mărginean, Florina Stănici-Diaconu, Anca Sipoș, Alexandra Uiuiu, Anemarie Godri-Părău, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu-Kim și Ashley Walker.

Ultimele trei jucătoare nu vor participa la acest prim stagiu de pregătire. Pavel a revenit în aceste zile în țară din Italia și este obligată să-și petreacă următoarele două săptămâni în izolare la domiciliu. În schimb, Ursu-Kim și Walker nu se află pe teritoriul României în acest moment.

Așa cum se cunoaște, România, antrenată de Alexandru Olteanu, a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3X3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale întocmit de FIBA până la data de 31 octombrie 2019. România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3X3. La turneul olimpic urmează să mai participe și alte patru națiuni, stabilite după disputarea unor turnee de calificare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!