Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate, duminică, în România. Numărul persoanelor izolate la domiciliu în Dâmbovița a crescut la 156

Publicitate

 

Autoritățile au anunțat duminică după-amiază două noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus Covid -1 9.

Este vorba un al doilea pacient confirmat în București și de un caz în caz din Mureș, județ în care nu se înregistrase niciun caz de acest fel.

Femeia din Mureș infectată cu coronavirus a reprezentat al 15-lea caz confirmat pe teritoriul României. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, mureșeanca  se află în izolare la domiciliu din data de 6 martie, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/Bologna). În cursul zilei de duminică i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia a fost transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.

Cel de-al 14-lea caz de infectare cu COVID-19 (coronavirus) este al unei femei, în vârstă de 42 de ani, din București, contact al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Totodată, în cursul zilei de astăzi o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani, colega tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de astăzi de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție de către personal medical specializat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 948 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Pe de altă parte, la nivelul județului Dâmbovița numărul persoanelor izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare de către DSP Dâmbovița este de 156. Până la acest moment nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!