Doi șoferi români, condamnați la aproape 10 ani de închisoare în Germania. Aceștia au fost duși la tribunal cu lanţuri la picioare

Publicitate

Ştefan Khalil
Cei doi români au fost condamnați la aproape 10 ani de închisoare în Germania. Când au ajuns la tribunal, inculpații aveau lanțuri la picioare. Judecătorii au fost îngroziți când au văzut dovezile procuraturii.

Se pare că cei doi au fost gășiți vinovați pentru trafic de persoane în condiții inumane. Polițiștii au găsit în camionul lor opt migranṭi irakieni și sirieni, care au fost transportați într-un spațiu ascuns sub semireomorca de 3 metri pătrați, cu înălțime de doar 30 de centimetri. Zilele trecute, camionul a fost adus la tribunal, pentru a fi văzut și de judecător. Migranții au călătorit ca într-un sicriu, a fost senzația acestuia.
Cei doi români, Florin M, 49 de ani și Darius M, 43 sunt cei care au fost gășiți vinovați. Primul dintre ei în cinci cazuri, iar al doilea în patru, pentru trafic de persoane și tratamente inumane. Sumele de bani pe care aceștia le încasau erau între 600 și 1000 de euro pentru fiecare emigrant transportat din România în Germania. Costul total pe care îl primeau de la organizația din care făceau parte era de 64.000 de euro pentru fiecare cursă.
Cei doi s-au aparat și au dat vina pe veniturile foarte mici din țară și pe faptul că au fost amenințați să transporte migranții în Germania. Capul rețelei a fost arestat pe 8 mai anul acesta, dar cei doi șoferi români s-au temut să-l identifice atunci când au fost chemați la tribunal. În cele din urmă, judecătorul a hotărât să-i dea lui Florin M. 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar pentru Darius M. 4 ani

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!