Doi minori au spart site-urile unor instituţii publice ca Poliţia Locală Ploieşti sau Forţele Navale Române

Publicitate

Ştefan Khalil
Doi minori din Prahova au spart web site-urile unor instituții publice și sunt cercetați de DIICOT. Printre site-urile pe care aceștia au intrat se află cel al Poliției Locale din Ploieṣți, dar și cel al Forțelor Navale Române.

La locuințele celor doi suspecți, procurorii au ridicat mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.
Potrivit informațiilor DIICOT, suspecții au accesat ilegal, în perioada 26.06.2018 – 10.07.2018. Aceștia au folosit programe informatice specializate, mai multe web site-uri aparțînând unor entități de drept, public și privat, atât din România, cât și din afară. Cei doi au modificat conținutul acestor site-uri și au restricționat accesul pentru utilizatori. Ba mai mult, au fost situații când au solicitat sume de bani în monedă virtuală, pentru restabilirea situației anterioare.
Cei doi au încercat să compromită și web site-urile, care aparțin Ministerului Afacerilor Interne, dar și al Poliției Române, dar datorită măsurilor de securitate, nu au reușit.
Suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul web-site-ului, aparținând Partidului Socialist Democrat, la data de 11.08.2018. În data de 12.08.2018 au accesat ilegal și restricționat accesul web-site-ului aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor din Municipiul București.
Cercetările asupra celor doi suspecți continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispositive sau programe informatice și perturbarea funcționarii sistemelor informatice.
Dosarul este orchestrat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!