Disciplina și autocontrolul, două calități de bază în Școala de Arte Marțiale Mixte “AGER”. Viorel Gabriel Staicu: “De la a ști la a face este cale lungă”

Publicitate

Tot mai mulți tineri din Târgoviște și din județul Dâmbovița au luat cu asalt cursul “Instigare la sănătate – ORA MMA”, elaborat de Școala de Arte Marțiale Mixte “AGER”. Această Școală dovedește în general oamenilor, dar în același timp și tinerilor, că disciplina și autocontrolul reprezintă două calități extrem de importante în decursul vieții. Potrivit managerului și fondatorului Școlii de Arte Marțiale Mixte “AGER”, Viorel M. Staicu, “puterea fiecăruia stă în autocontrol și autodisciplină”. Cum cele două calități pot fi asimilate de la vârste extrem de fragede, Școala de Arte Marțiale Mixte “AGER” a creat o clasă de copii (băieți  și fete) în acest sens. Astfel, grupa de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, coordonată de Instructorul AGER Viorel Gabriel Staicu, reprezintă un reper  pentru copiii care urmează sau au urmat acest curs. Toți tinerii care au studiat acest curs au ajuns să cunoască din plin ce înseamnă disciplina și autocontrolul în orice situație. Mai mult de atât, în urma nivelului de pregătire pe care l-au atins, doi dintre copiii grupei de 6-12 ani au fost recompensați cu centura galbenă, oferită de Școala de Arte Marțiale  Mixte “AGER”. Cei doi puști sunt Mario Alexandru Matei (8 ani) și Ianis Ștefan Băncilă (7 ani).

 

Opinii din Școala de Arte Marțiale Mixte “AGER”

“Este o încântare să lucrezi cu acești copii. Cel mai mult  îmi place că pe toți îi învățăm de la zero. Toți sunt dornici să acumuleze cât mai multe informații. Ei urmează tot timpul exemplul intructorilor. Dacă copiii te văd pe tine că faci ceva cu ardoare la fel fac și ei. Am început să fiu instructor la această grupă de copii în urmă cu trei ani. La copii trebuie să fi foarte atent cum lucrezi cu ei. Contează foarte mult cum ești tu. Dacă execuți cum trebuie anumite tehnici, dacă vorbești cum trebuie, dacă ești atent și corect, ei te urmează în tot ce pui în aplicare. În schimb, când lucrezi cu adulți, acolo trebuie mai multă teorie, indicații și explicații.  La cei mari e puțin mai greu. Cum ei deja au acumulat anumite cunoștiințe acceptă mai greu anumite aspecte. Copiii învață la acest curs diferite tehnici: școala căderii, lovituri de brațe și picioare, rostogoliri, tehnici de autoapărare și multe altele. La școala noastră vin foarte mulți copii, chiar dacă pretențiile sunt foarte mari. Aici nu acceptăm jumătăți de măsură: ori vor, ori nu vor. Celor care vin să urmeze cursurile Școlii AGER le recomand să aibă mintea limpede pentru a acumula informații noi. Nimeni nu le știe pe toate, iar cei care spun că le știu pe toate se înșeală amarnic. De la a știi până la a face este cale lungă”

Viorel Gabriel Staicu – Instructor  Școala de Arte Marțiale Mixte “AGER”

 

“Îmi place foarte mult la Școala “AGER”. Aici învățăm tehnici de autoapărare, dar și să ne luptăm. Am ajuns la “AGER” în urmă cu doi. Sunt foarte bucuros că am obținut centura galbenă. Am tras din greu până am intrat în posesia acestei centuri. Vin cu mare plăcere la această școală. Când voi fi mare îmi doresc să ajung samurai”

Mario Alexandru Matei – cursant în varsta de 8 ani

“Învăț foarte multe lucruri despre viață la Școala “AGER”. Tot timpul învățăm lucruri noi care ne sunt utile. Vin la “AGER” de aproape un an și jumătate. Vin la antrenamente de trei ori pe săptămână. De când am ajuns aici sunt mult mai disciplinat în tot ce fac. Cea mai mare bucurie de până acum pentru mine a fost obținerea centurii galbene”

Ianis Ștefan Băncilă – cursant în varsta de 7 ani

Îi place foarte mult Școala “AGER”. A fost inițiativa lui să urmeze cursurile acestei școli. Ne-a dat exemplu de foarte multe ori prin tot ceea ce face acasă. Aici i-a plăcut din prima zi. Este încântat de tot. Aici învață numai lecții de viață. De când a ajuns la “AGER” este responsabil în tot ce face.  La anii săi știe să aleagă între bine și rău. Ca băiat, la vârsta de 7 ani, își face zilnic curat în cameră, este cuminte, iar la școală este un copil exemplu. Îi place mult să lupte. Din acest punct de vedere a ajuns să dețină și centura galbenă. Acasă exersează foarte mult ce învață la școală. Este un copil foarte bun. El și-a ales artele marțiale. Noi l-am îndrumat spre fotbal, dar el a ales “AGER”. Aici este un mediu plăcut și primește tot timpul educație. Este ca într-o familie la “AGER”. Atât senseiul, cât și intructorii școlii sunt exemple foarte bune pentru copilul mei, dar și pentru toți elevii.

Beatrice Băncilă – părinte de cursant

“Copilului  meu i-a plăcut mult să ajungă la Școala “AGER”. Această scoală a fost urmată și de tatăl său. Tehnicile arătate de el l-a împins și pe Ionuț să vină la “AGER”. Vine de doi aici. Pentru noi a fost o surpriză că a intrat în posesia centurii galbene. Nu mă așteptam să aibă rezultate atât de bune. Vine la fiecare antrenament și este încântat de tot ce face. Mereu învață lucruri noi care îi sunt utile în viața de zi cu zi. Este extrem de disciplinat. S-a schimbat enorm de când a ajuns la “AGER”. Pot să spun că duce un stil de viață sănătos. Rar bea suc sau consumă dulciuri.

Raluca Matei – părinte de cursant

 

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!