Directorul Companiei de Infrastructură Rutieră: este nevoie de reparații pe drumurile naționale din Dâmbovița

Publicitate

Aflat în vizită de lucru pe mai multe sectoare de drumuri din Dâmbovița, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a afirmat că, în general, rețeaua de drumuri se află într-o stare bună, dar este nevoie de multe intervenții în vederea dezvoltării acesteia.

Astfel, a subliniat faptul că, în prezent, la nivelul CNAIR, șoseaua de centură Găești reprezintă o prioritate. Referitor la stadiul procedurii pentru drumul de legătură A1 – Titu, directorul general al CNAIR a menționat că aceasta se află în stadiul de evaluare a ofertelor, iar cu privire la drumul Bâldana – Titu, există un câștigător al proiectului, dar și o contestație, însă lucrurile urmează a fi clarificate. De asemenea, Narcis Neaga a punctat faptul că este nevoie de reparații pe drumurile naționale și se va preocupa pentru ca acestea să se realizeze. Mai mult decât atât, a transmis că a fost stabilit un plan de măsuri pentru situațiile prezentate și urmează ca, în scurt timp, să fie întocmit și un calendar al lucrărilor care vor fi demarate.

Senatorul Adrian Țuțuianu a declarat: ”DN7 este prioritate unu, deoarece este deja licitat, sectorul de 22 km de la Bâldana până la Titu, suplimentar un sector 2 km, trebuie făcut un buget național, tronsonul Titu – Potlogi, 11 km, care va fi scos la licitație și care realizează legătura între drumul național și autostradă; DN 71, pe 4 benzi, Bâldana – Târgoviște, modernizare până la Sinaia. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în urmă cu 2 luni, avem nevoie doar de caietul de sarcini pentru licitație – proiectare și execuție. DN 72A, tronsonul Târgoviște – Dragomirești până la intersecție, pe 4 benzi, este necesar pentru a pune în valoare cartierul Priseaca din Târgoviște și a fluidiza accesul de pe Valea Dâmboviței spre Târgoviște; DN 72, la Mija, reparația trebuie făcută pe ambele părți, unde sunt rupturi mai vechi și, de asemenea, centura Găești. Acestea sunt prioritățile mari, imediate”.

În ceea ce privește sectoarele care necesită reparații urgente, iată care sunt acestea în opinia autorităților: DN 7 Slobozia Moară – Lungulețu – Titu, DN 72A, pe sectorul Voinești – Dragomirești, DN 62 Uliești – Petrești, până la drumul național, DN 71, pe sectoarele Aninoasa – Doicești și Pucioasa – Fieni – Moroeni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!