Din nou teste negative la Chindia Târgoviște! Când ar putea fi reluată Liga 1

Publicitate

Ionuț Parghel

Vești bune din tabăra Chindiei Târgoviște! Al doilea set de teste făcut la jucători, antrenori și personal administrativ pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 a ieșit negativ, la fel ca și primul. Protocolul impus de autorități presupune și un al treilea test, în ziua a 14-a după reluarea antrenamentelor. De asemenea, săptămâna trecută, târgoviștenii au efectuat vizita medicală, la Chiajna.

Pe de altă parte, vineri după-amiază, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a lăsat de înțeles când s-ar putea relua Liga 1, conform unui plan întocmit.

“În momentul de față suntem sub incidența unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, la cele din Liga 1 și o parte din Liga 2, sunt deja în cantonamente și respectă acest protocol medical. Vrem să demonstrăm că putem să ne ținem de acest plan, așteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective. Apoi urmează meciuri amicale. Pe 13  iunie putem să începem competiția, fără spectatori în primă fază.

Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgență. Ceea ce înseamnă că este o soluție doar pe termen scurt și nicidecum o soluție viabilă pentru viitorul fotbalului. Suntem singura federație care a propus un protocol medical, care a fost apreciat la nivel guvernamental și ne dorim să fim un exemplu”, a transmis Răzvan Burleanu, pentru Agerpres.

Sursă foto: AFC Chindia Târgoviște/ Marius Tudor

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!