Diana Ivăncescu, medaliată cu argint la Campionatul Național de atletism în sală

Publicitate

Ionuț Parghel
Început de an în forță pentru Diana Ivăncescu la concursurile indoor! Atleta Clubului Sportiv Târgoviște a bifat un nou succes important în 2019, după bronzul cucerit la Campionatul Național Universitar, în luna ianuarie, în proba de 3 000 metri. De această dată, eleva Desdemonei Banu Ionescu și-a trecut în cont medalia de argint în proba de 1 500 metri din cadrul Campionatului Național de seniori și tineret, găzduit de Complexul “Lia Manoliu” din București. Diana a urcat pe podium la secțiunea tineret, după ce acele ceasului s-au oprit la 4:45.71. Sportiva de la CS Târgoviște a fost întrecută în lupta pentru aur de Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani 2007. Aceasta a terminat cursa cu timpul de 4:27.24.

Desdemona Banu Ionescu: “Această medalie este un bonus

Medalia obținută la Naționalele de seniori și tineret în sală a reprezentat, de departe, un bonus pentru talentata sportivă. Potrivit Desdemonei Banu Ionescu,  Diana nu a avut ca obiectiv urcarea pe podium. Țintele principale pe care trebuie să le atingă atleta în acest an sunt în cadrul probelor de semimaraton, de 5 000 metri, și respectiv 10 000 metri. “Suntem fericite pentru această medalie care a venit ca un bonus la obiectivele pentru 2019. Nu am prevăzut medalie la Campionatul Național de seniori și tineret în sală pentru că Diana se află încă în pregătiri, iar mai mult de atât sportiva a trecut cu greu de o problemă avută la tendonul lui Ahile. Ea trebuit să facă repaus o perioadă de timp, dar și recuperare medicală timp de 14 zile. Pauza forțată ne-a dat într-o măsură toate planurile peste cap. Atât, pregătirea, cât și obiectivele. Așa că a trebuit să ne planificăm altele, neincluzând concursurile de sală, programate la început de an. Văzând ce s-a întâmplat nu putem decât să ne bucurăm atât pentru medalia de la Universitare, cât și pentru cea de la Naționalele indoor. Cu acest concurs de sală am terminat sezonul de iarnă. Am terminat sezonul de iarnă cu satisfacția obținerii medaliilor, dar și cu mult curaj în perspectiva următoarelor concursuri”, ne-a declarat Desdemona Banu Ionescu.

Diana Ivăncescu: “Pe toată durata cursei m-am simțit foarte bine”

Diana Ivăncescu a considerat că s-a simțit foarte bine în cadrul Naționalelor de sală din acest an. “Pentru cursa de 1 500 metri pot spune că am prins o zi favorabilă. Pe toată durata cursei m-am simțit super bine și am reușit să-mi îmbunătățesc timpul față de ce-am alergat la Universitare. În proba de 3 000 metri nu m-am simțit tocmai bine fiindcă nu am reușit să mă refac complet. De asemenea, am resimțit și ceva dureri la picior. Pentru mine, deja, aceste curse sunt la trecut și trebuie să muncesc în continuare pentru ce va urma. La mine nu există timp de văicăreli”, ne-a precizat atleta Clubului Sportiv Târgoviște. Diana Ivăncescu a terminat proba de 3 000 metri, pe locul 4, cu timpul de 10:47.34.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!