Demersuri pentru înființarea unui spital nou la Titu. Proiectul va fi depus imediat ce se deschid liniile de finanțare

Publicitate

Vești bune în legătură cu înființarea unui spital nou în orașul Titu!

Primarul localității, Traian Niculae, a demarat de luna trecută demersurile, iar la aproape o lună de la emiterea notei de fundamentare, s-a primit și Avizul de principiu al Ministerului Sănătății.

Primarul orașului Titu a prezentat pașii parcurși până acum:

”În data de 28.08/2020 am emis Nota de fundamentare nr. 11547/28.08.2020, privind înființarea Spitalului Orășenesc Titu, avizată favorabil de DSP Dâmbovița

Nota de fundamentare pentru înființarea spitalului a fost depusă la Cabinetul Ministrului Sănătății cu nr. de înregistrare 7456/31.08.2020

Am solicitat Ministerului Fondurilor Europene să ne comunice sursa de finanțare pentru spital, prin adresa nr. 12163/09.09.2020

Am primit adresa Ministerului Fondurilor Europene în data de 16.09.2020, prin care ni s-au comunicat sursele de finanțare aferente perioadei 2021-2027, de care putem beneficia pentru înființarea spitalului

În data de 18.09.2020 am primit Avizul de principiu al Ministerului Sănătății pentru înființarea unui nou spital la Titu”, a declarat Traian Niculae.

După ce va fi întocmit studiul de fezabilitate pentru spital, proiectul va fi depus imediat ce se vor deshide liniile de finanțare din fonduri europene, comunicate de ministerul de resort.

”În scurt timp, vom avea și terenul necesar de 20.000 de metri pătrați, în zona Titu Nou, pe care Primăria Titu îl va obține prin donație.

Așadar, am făcut tot ce a ținut de mine și de aparatul primăriei pentru ca acest proiect să devină realitate. Sperăm ca toate demersurile să se concretizeze și orașul Titu să aibă un spital nou de care are atâta nevoie!”, a mai precizat primarul orașului Titu, Traian Niculae.

Vă reamintim că, în anul 2011, timpul administrației PDL și al premierului Emil Boc, orașul Titu a rămas fără spital, acesta (cu circa 100 de paturi și cu multe sponsorizări de la o fundație din Olanda) fiind închis odată cu alte zeci de astfel de unități din țară. După câțiva ani, în 2013, a fost redeschis, însă sub denumirea de Centru Multifuncțional și cu mult mai mic decât spitalul initial.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!