Decizie luată de mai multe spitale din Vaslui! Scandalagii care se bat în locuri publice vor plăti deplasarea ambulanţei şi serviciile medicale

Publicitate

Ştefan Khalil
Conducerile spitalelor din Vaslui au decis că cea mai bună soluție ar fi să îi taxeze pe cei care se bat în locuri publice sau sunt implicaṭi în alte altercații, iar după aceea au nevoie de îngrijiri medicale.

Înafară de faptul că vor fi nevoiți să plătească serviciile medicale, aceștia trebuie să suporte și costurile pentru transportul cu ambulanaṭặ. Suma pe care bặtặuṣii o vor plăti va fi între 400 și 2000 de lei pentru serviciile medicale de urgență. Banii care vor fi strânși, vor ajunge la bugetul de stat.
Numai în luna iunie au avut loc peste 70 de incidente și de cele mai multe ori medicii au fost nevoiți să se deplaseze la victimele implicate în bătăi.
Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: ,,noi le acordăm primul ajutor acestor persoane, doar că ulterior, paguba trebuie recuperată’’ , a declarat acesta pentru Observator.
În cel mai multe dintre cazuri, atât agresorii cât și victimele nu recunosc faptul că au fost implicaṭi într-un scandal, dar în momentul în care autoritățile le bat la ușặ, vor fi nevoiți să plătească pentru ce au făcut.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!