Dâmbovițeanul Cătălin Cristea, vicecampion al României la box

Publicitate

Pugilistul Cătălin Cristea a reprezentat cu succes Târgoviștea la ediția din acest an a Campionatului Național de box pentru seniori, găzduită de Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în perioada 15-18 octombrie.

Boxerul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a devenit vicecampion al României la categoria grea. Sportivul antrenat de Nicu Tamaș a obținut medalia de argint în limitele categoriei 91 de kilograme, după ce avut parte de o evoluție bună pe durata întrecerii. În lupta pentru aur, Cristea a cedat la puncte, în fața dinamovistului Cristian Filip, unul dintre cei mai valoroși boxeri ai României. Până și-a asigurat argintul, pugilistul de la CSM a tras  din greu în ringul târgmureșean, câștigând alte două meciuri.

Cel care l-a descoperit pe “leul” din Gorgota a transmis că elevul său a făcut un turneu bun, dar în același timp recunoaște că acesta și-ar fi dorit să intre în posesia celui  de-al patrulea titlu național. “A fost un turneu bun pentru Cătălin. Mi-aș fi dorit aurul, dar nu s-a putut. Și el și-a dorit titlul, însă în finală, adversarul său a superior. După două reprize echilibrate, în repriza a treia, Filip a reușit să se impună, iar decizia arbitrilor a fost una corectă”, a spus  Nicu Tamaș, pentru site-ul oficial al clubului târgoviștean.

Tot la Târgu Mureș, un alt pugilist de la CSM Târgoviște, Visarion Badea, a terminat pe locul 4, concursul dedicat categoriei +91 de kilograme.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!