DÂMBOVIŢA: Most Wanted! Ghenosu este unul dintre cei mai căutaţi fugitivi din Europa

Publicitate

După ce a reuşit să scape, în urmă cu două săptămâni, ca prin urechile acului, cu puţin timp înainte ca mascaţii să intre în casa sa într-o acţiune de amploare, Florin-Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”, a devenit unul dintre cei mai căutaţi fugitivi din Europa.

Pe numele acestuia s-a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile şi a fost inclus în lista most wanted pe a Europol. Ghenosu este acuzat de spălare de bani, constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de persoane, proxenetism și încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni.

Florin Pârjol, zis „Ghenosu”, a scăpat ca prin urechile acului de oamenii legii în cadrul operaţiunii de amploare „Ziua Z”, în cadrul căreia au fost făcute percheziţii în 28 de judeţe la domiciile unor persoane bănuite că ar face parte din lumea infracţională. În urma acţiunii a curs cu reţinuri.

În Dâmboviţa au fost organizate 22 de percheziţii, fiind arestate preventiv 14 persoane. „Ghenosu” cunoscut nu numai în ţară, ci şi peste hotare, a reuşit să scape cu puţin timp înainte ca „mascaţii” să intre peste el. Departamentul Intern de Control al IGPR face verificări privind dispariția lui Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, vizat de operațiunea Ziua Z. Peste 240 de percheziţii au avut loc în 28 de judeţe în cadrul unei operaţiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, reţele de proxenetism, trafic de droguri şi criminalitate informatică. 102 măsuri preventive, 80 de persoane fiind reţinute. “În momentul în care ofiţerul s-a apropiat de inculpat, acesta a adus injurii organelor de poliţie, a întrebat dacă au un mandat de percheziţie, după care a intrat pe poarta imobilului în care domiciliază şi s-a îndreptat spre casă. Imediat, de curtea acestuia s-au apropiat organele de poliţie însărcinate cu efectuarea percheziţiei la adresa inculpatului, însă acesta a alergat spre partea din spate a grădinii, a părăsit curtea, nemaifiind găsit”, scriu procurorii DIICOT în referatul prin care cer arestarea în lipsă a interlopului, potrivit digi24.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!