DÂMBOVIŢA: Un şofer băut şi fără permis s-a răsturnat în şanţ cu o autoutilitară

Publicitate

Din ce în ce mai mulți șoferi sunt surprinși băuți la volan. În doar două zile, pe șoselele dâmbovițene, cinci bărbați au fost depistați de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Testați cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.39 și 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, unul dintre aceștia nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii de la Fieni au fost sesizați că pe D.N. 71, pe raza localității Moroeni, se află un autovehicul răsturnat în afara părții carosabile. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat persoana care a condus autoutilitara, un bărbat de 36 de ani, din Moroeni. Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat la 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificările polițiștilor a reieșit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe parcursul primelor 8 luni din 2018, în Dâmbovița au fost constatate 117 infracţiuni de conducere a unor autovehicule de persoane cu alcoolemii peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 13 infracţiuni de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!