DÂMBOVIŢA: Tânăr din Kosovo, depistat de poliţiştii de la imigrări

Publicitate

Poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat un bărbat de 27 de ani, din Kosovo, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi obligat, prin decizie de returnare, să părăsească ţara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 22 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informatii, poliţiştii s-au deplasat pe raza localitaţii Târgovişte, unde au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Kosovo, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza unui permis de rezidenţă temporară emis de către autorităţile italiene şi nu a părăsit ţara noastră la expirarea dreptului de şedere.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile.Totodată, bărbatul fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!