DÂMBOVIŢA: Şoferi de autovehicule destinate transportului de persoane şi de marfă, sancţionaţi de poliţişti

Publicitate

În perioada 23 – 29 iulie a.c., polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de marfă.

Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

În prima zi de acțiune, polițiștii au controlat 124 de autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale.

7 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 8 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege şi unul pentru asigurarea necorespunzătoare a încărcăturii transportate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!