DÂMBOVIŢA: Rezultatele percheziţiilor de ieri. Au fost ridicate documente. Şapte persoane au fost audiate de poliţişti

Publicitate

Ieri, în Dâmboviţa, s-au efectuat 22 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma percheziţiilor au fost ridicate documente contabile şi ştampile. Şapte persoane au fost aduse la sediul IPJ Dâmboviţa pentru audieri, fără a fi reţinute însă.

Ştirea iniţială

La data de 13 februarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, ordine publică, investigații criminale și luptători pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, efectuează 22 percheziții, în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova.

Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracționale specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate venituri obținute în urma operațiunilor cu materiale reciclabile.

De asemenea, aceștia ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro.

La activități participă și polițiștii din Târgoviște, Găești, Pucioasa și Fieni, precum și efective din București, Giurgiu, Argeș și Prahova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!