DÂMBOVIŢA: A ”plouat” cu amenzi pentru bicicliști

Publicitate

După pietoni, a venit rândul bicicliștilor să intre în ”colimatorul” polițiștilor rutieri din județ. În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse ca urmare a abaterilor comise de bicicliști.

Au fost aplicate nu mai puțin de 684 de sancțiuni contravenționale, dintre care 455 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști. 26 dintre aceștia au fost sancționați ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, 119 pentru neechiparea corespunzătoare și 310 pentru alte abateri la regimul rutier.
De altfel, în aceeași zi, 19 octombrie, pe raza localităților Valea Voievozilor, Mănești și Lungulețu s-au produs trei accidente de circulație soldate cu rănirea ușoară a trei persoane. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că unul dintre evenimente s-a înregistrat pe fondul abaterilor comise de bicicliști, iar celelalte două ca urmare a  neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi ori a neacordării priorității de trecere.
Nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice  de către cei care se deplasează cu bicicleta atrage sancționarea contravențională cu  6-8 puncte amendă. Având în vedere că se apropie sezonul de iarnă, reamintim bicicliştilor că le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!