Dâmboviţa nu participă la protestul #dămfoaiagoală

Publicitate

Luni, 18 martie, s-a dat startul la simulările bacalaureatului 2019, pentru prima oară ”boicotate” de mai multe licee din țară, licee ale căror elevi participă la protestul #dămfoaiagoală.

Astfel, potrivit hotnews, anul acesta câteva mii de elevi nu vor scrie nimic în foile de examen, în semn de protest față de metodele de evaluare. Protestul #dămfoaiagoală a fost lansat de Consiliul Național al Elevilor, care îi îndeamnă pe elevi să predea foile goale sau să le completeze cu nemulțumirile pe care le au față de sistemul de învățământ. La protest participă 6 licee din Bucuești și alte 24 din țară. Din Dâmbovița, niciun liceu nu a anunțat că se raliază protestului.

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susținut luni simularea bacalaureatului 2019, prima probă fiind cea de limba şi literatura română. Calendarul simulărilor continuă cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, în județele unde este cazul, pe 19 martie, pe 20 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), pe 21 martie – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a.

Pe 29 martie, se vor afișa rezultatele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!