Dâmbovița marchează Anul omagial al satului. Săptămâna Porților Deschise la Casa atelier gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele

Publicitate

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Asociaţia „Tradiţia Pandeleană” şi Căminul Cultural „Izvor de Apă Vie” Vulcana Pandele, organizează în perioada 8  – 15 aprilie, Săptămâna Porților Deschise la Casa atelier gravor “Gabriel Popescu”.

Evenimentul nu este doar un omagiu adus primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, dar este dedicat și Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) proclamat în Patriarhia Română.

Casa atelier gravor “Gabriel Popescu” – unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal – vernisează luni, 8 aprilie, ora 12.30 o expoziție dedicată acestei teme.

Expoziția va oferi celor interesați posibilitatea deschiderii unor „ferestre în timp” către „icoanele vii” ale satului de altădată: preoți și învățători, dar și către primarii gospodari.

În perioada 8  – 15 aprilie 2019, la Casa atelier gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele intrarea va fi liberă.

Artistul Gabriel Popescu a fost fiul preotului Grigore Dumitru care a slujit la biserica Fusea din 1863 până în 1902.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!