Dâmbovița Mall, tot mai aproape de finalizare. Inaugurarea celui mai mare centru comercial din Târgoviște va avea loc pe 20 august

Publicitate
Distribuie

Construcția proiectului Dâmbovița Mall, cel mai important centru comercial în municipiul Târgoviște, se apropie de finalizare.

Inaugurarea acestuia va avea loc în ultima lună de vară, pe 20 august. Centrul comercial va fi primul de mari dimensiuni din  județul Dâmbovița  și are o suprafață de 33 000 metri pătrați.

Acesta va cuprinde peste 150 de magazine, 6 săli de cinema, un hypermarket,  locuri de joacă pentru copii,  parc public de agrement și 1 500 de locuri de parcare.

Ieri, reprezentanții Primăriei Târgoviște, în frunte cu primarul Cristian Stan, au verificat stadiul lucrărilor pe care le derulează în zonă administrația publică locală.

“Astăzi (nr. ieri) am făcut o vizită în zona fostei unități militare de la gară, locație unde sunt în plină desfășurare mai multe investiții importante, atât publice, cât și private. Astfel, pe suprafață de 16 481 metri pătrați, Primăria Târgoviște construiește un parc public agrement, proiect care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14 000 metri pătrați ca și spațiu verde, presupune construirea unei piațete  și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluninatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și stație de biciclete.

Valoarea investiției este de 7 080 721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Tot în zonă, este pe cale să se finalizeze șantierul care vizează Dâmbovița Mall, primul mare centru comercial din Târgoviște. Proiectul reprezintă una dintre cele mai importante investiții private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Centrul Comercial cuprinde peste 150 de magazine și o varietate de spații destinate petrecerii timpului liber. Astfel, nu mai puțin de 6 săli de cinema, 1500 de locuri de parcare (inclusiv parcare subterană), un hypermarket de aproximativ 10 000 metri pătrați (comparabil cu cel de la Băneasa Shopping City), restaurante, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii, toate acestea reprezintă numai câteva dintre reperele proiectului.

Investiția generează peste 800 de locuri de muncă, în faza de construcție și peste 1100 de locuri de muncă, în faza de operare, cuprinzând o paletă foarte largă de profesii.

În paralel, Consiliul Județean Dâmbovița, a finalizat rețeaua de canalizare, iar execuția drumului județean de legătură dintre Bulevardul Carol I și strada Petru Cercel a depășit 95%. Prin aceste proiecte marcăm cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani”, a transmis pe pagina sa de Facebook, Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

La parterul Dâmbovița Mall vor fi deschise magazinele Colin’s, C&A, CCC, Various Brands, LC Waikiki, OptiBlu, Kendra, XXII, Boutique 17, Sinsay, Otter, Orsay, Mango, New Yorker, Il Passo, Aldo, Cupio, Suvari, Intersport, DM Drogerie Markt, Altex, Zoo Center, Klarmann, Vodafone, Orange, Cador,  Top Shop, B&B, Marionnaud, Penti, Pepco, Sportisimo, Geox, Benvenuti, Notiel, Hervis, Cropp, House, Smyk, Sizeer, Deichmann, Bigotti, Neli Melo, Splend’or, bijuteria Teilor.

În premieră pentru pentru municipiul Târgoviște, în cadrul centrului comercial ca funcționa o cafenea Starbucks și cel mai mare hypermarket Carrefour din județ.

La etajul centrului comercial va funcționa un multiplex operat de Cinema City, locul de joacă Kiddo și un Casino Million.

În zona de food vor fi prezente unități precum KFC, Jerry’s Pizza, Chopstix, Dabo Doner, Mesopotamia, Spartan, Tucano Coffe, Al Wady, Pep Pepper și Meda Cafe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!