DÂMBOVIȚA: Filtre după confirmarea pestei porcine. Dosar penal pentru un fost asistent medical veterinar

Publicitate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit o serie de măsuri speciale după confirmarea pestei procine africane la nivelul judeţului Dâmboviţa. Astfel, din dispoziţia conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localităţii Lucieni, localitate în care a apărut boala, în următoarele puncte: Intersecţia DN72 cu DJ702 B, punctul “Cruce” Lucieni și DJ 702B-Ciurari, punctul “Biserică”.

În aceste filtre, acţionează echipe mixte, formate din poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai D.S.V.S.A Dâmboviţa.

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi că la domiciliul unui bărbat din Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, acesta deţinând în gospodărie mai mulţi porci. La data de 1 septembrie a.c., animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care bărbatul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentaţie animalelor şi ar fi operat două dintre acestea.

În perioada 5-15 septembrie a.c., animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care animalele au fost infestate. Pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 348 din Codul Penal.

În cadrul filtrelor instituite, poliţiştii au descoperit două persoane care transportau cu autoturismele 20 de kilograme de carne provenită de la porcine sacrificate pe raza localităţii Lucieni, pe care le-ar fi primit de la cunoştinţe. Medicii veterinari au ridicat cantitatea de carne în vederea distrugerii, iar faţă de cele două persoane se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare de produse alterate, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 358 din Codul Penal.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!