DÂMBOVIŢA: Dubă scoasă din zăpadă cu un buldoexcavator, în Bucegi | VIDEO

Publicitate

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit joi, 15 martie, în sprijinul mai multor persoane aflate în dificultate în Munții Bucegi.

În primul caz, un turist din judeţul Prahova a solicitat sprijin prin SNUAU 112, după ce a rămas înzăpezit cu autoutilitara pe care o conducea în punctul „Belvedere” de pe DJ 714, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea spre comuna Moroeni.

Jandarmii montani au intervenit în zona indicată pentru deblocarea autovehiculului, iar după aproximativ 2 ore turistul a putut să-şi continue drumul spre domiciliu, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

În cel de-al doilea caz, 3 dâmboviţeni care intenţionau să ajungă la Peştera au solicitat sprijinul jandarmilor montani, după ce au rămas înzăpeziţi cu o autoutilitară în zona „Table” din Munţii Bucegi.

În urma apelului primit pe telefonul de serviciu jandarmii de la Postul Montan Zănoaga s-au deplasat în zona aflată pe DJ 714 pentru a-i ajuta să deblocheze autovehiculul din zăpadă.

După aproximativ 2 ore de intervenţie, autoutilitara a fost scoasă în afara drumului principal cu ajutorul unui buldoexcavator aparţinând angajaţilor de la LDP Dâmboviţa, iar turiştii au fost preluaţi de jandarmi cu maşina de serviciu şi conduşi în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,
RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL 
AL IJJ DÂMBOVIŢA

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele