DÂMBOVIŢA: Copil rănit grav într-un accident rutier, dus la spital de un martor. Bărbatul a sunat la 112, dar răspunsul a fost şocant

Publicitate

Ştefan Khalil
În județul Dȃmboviṭa a avut loc un accident, care a arătat încă o dată sistemul disfuncțional de urgențe din țara noastră. Un bărbat a preluat un copil de 8 ani grav rănit, cu propria mașină, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Acesta a sunat la 112, pentru a veni o ambulanță cu care să se întâlnească măcar la jumătatea drumului spre spital, dar a fost nevoit să negocieze în timp ce viață copilului era pusă în pericol.

Bărbatul, când a văzut starea gravă în care se afla copilul de 8 ani, l-a luat în mașina lui pentru a ajunge mai repede la spitalul din Titu. Pe drum a sunat la 112, pentru o ambulanță cu care să se întâlnească măcar la jumătate drumului și să-l preia pe copil, iar acesta să ajungă mai repede în mâinile medicilor. A urmat însă o serie de negocieri. În cele din urmă, bărbatul a fost nevoit să gonească spre urgență, pentru că dispecera i-a transmis că nu este nicio ambulanţă disponibilă în acel moment. “Încercaţi să-l duceţi la spital. Noi nu avem nicio ambulanţă disponibilă”, a fost răspunsul primit.
Într-o zi de lucru în județul Dȃmboviṭa sunt disponibile doar 15 ambulanțe dintre cele 31 alocate. În Titu, localitatea către care se îndrepta, era doar una disponibilă.
Din păcate, medicii de la spitalul Titu au constatat că nu-l mai pot ajuta pe copil pentru că intrase în comă profundă. A fost transferat la un spital din București.
Secretarul de stat, Raed Arafat va reacționa asupra acestui caz după ce va face o analiză asupra apelului telefonic dintre bărbatul care a preluat copilul și operatoarea de la ambulanță.

Accident grav în Dâmboviţa, cu patru victime. Un copil de numai 8 ani a fost transportat în comă la Bucureşti | FOTO

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!