Dacă e marți 13, e ziua informării preventive. Ce activități organizează azi pompierii dâmbovițeni

Publicitate

Ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) organizează, la nivel naţional, „ziua informării preventive”. Evenimentul derulat la nivel european se marchează și în România din anul 2011.

Superstiţioşii asociază ziua de “marţi-13” cu “ghinionul”, cu “pisica neagră”. Însă, pe marea majoritate, experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că “ghinionul”, de cele mai multe ori, ni-l facem singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.

Cu ocazia “zilei informării preventive” – marţi 13 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va desfăşura următoarele activităţi:

– în intervalul orar 10:00 – 14:00, I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa va organiza “Ziua Porţilor Deschise” atât la reşedinţa instituţiei din Târgovişte, cât şi în subunităţile operative din judeţ, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare;

– organizarea unor puncte de informare preventivă la reşedinţă şi în subunităţile de intervenţie ale inspectoratului, unde vizitatorii vor primi diverse materiale informative.

În această activitate vor fi implicate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localităţi, care vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, distribuind cetăţenilor materialele informative dedicate Zilei Informării Preventive.

Desfăşurate sub sloganul „preveniţi ghinionul”, având ca logo “pisica neagră”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!